Tudta, hogy már karácsonyfát is rendelhet? – mutatjuk a részleteket

2023. december 07. 14:29

A technológiának köszönhetően már több internetes honlapról is megvásárolhatjuk karácsonyfánkat, elkerülve a fagyoskodást és az időt rabló sorban állást. Lássuk, mely oldalakról tudjuk megrendelni a család karácsonyfáját, illetve mire érdemes figyelni közben.

2023. december 07. 14:29

Idén már több honlapon keresztül is lehet karácsonyfát rendelni. Egy kis netes nyomozással olyan oldalakra bukkanhatunk, mint például a karacsonyfaneked.hu, az online-fenyo.hu, a karacsonyfa-vasar.hu vagy a karacsonyfawebshop.hu.

A honlapokon jellemzően földlabdás és vágott fenyőt is lehet választani a három klasszikus fajta (lucfenyő, ezüstfenyő, nordmann fenyő) közül. A legdrágábban a vágott nordmann fenyőt vesztegetik, amelyből a kisméretű (140-160 cm körül) ára 15 és 30 ezer forint között mozog.  

A legolcsóbb a lucfenyő, amelyből egy kisebb példány már 7 500 forintért is megvásárolható. 

Nemcsak a fajta, hanem még a méret kiválasztására is van lehetőség. El tudjuk dönteni, hogy kis, közepes, nagy vagy giga” méretű fát szeretnénk látni a nappaliban. A kis méretű fenyők az oldalak szerint jellemzően 150 centiméter körüliek. 

A fenyők származásáról, a fajták jellemzőiről minden oldalon találunk részletes leírást is.  

A kiszállítás díja változó, és egyes napokon mindegyik oldal kínál ingyenes szállítást.  

Sőt, a karácsonyfawebshop.hu a nyitóoldalon kiemeli, hogy a vásárló a kiszállításkor három delikvens közül választhatja ki álmai karácsonyfáját. Emellett beállítást is vállalnak csakúgy, mint a karacsonyfa-vasar.hu.  

Vannak olyan oldalak is, amelyek kimondottan cégek számára is szállítanak, ilyen például az online-fenyo.hu. Néhol csoportos kedvezményt is kaphatunk. Összeállhatnak barátok, rokonok, iskolatársak, munkatársak is: például ha a karacsonyfa-vasar.hu-n rendelünk, húsz fa együttes megvásárlásra esetén eléggé jelentős, 30 százalékos kedvezmény jár. (Persze kérdés, kinek van szüksége húsz szál karácsonyfára.) 

A nem akciós napokon a szállítási díjak 2000 forintnál kezdődnek. Ahogy említettük, Budapesten és környékén van, amelyik cég ingyenes szállítást is biztosít, nagyobb távolságok esetén azonban a kilométerek és a centiméterek (természetesen a fáé) szabják meg a kiszállítás árát. 

A fenyők mellett egyébként különböző kiegészítők vásárlására is lehetőség van egyes honlapokon. A kovácsoltvas karácsonyfatalptól (szintén többféle méretben) elkezdve, az adventi koszorún és az ajtódíszeken át a karácsonyfadíszekig bármi rendelhető. A legtöbb díszvásárlási lehetőséget - friss nyomozásunk szerint - az Online Fenyő kínálja. 

 

Címlapfotó: Shutterstock

 

 

 


További cikkeinket, elemzéseinket megtalálják a makronom.hu oldalon.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. december 07. 17:49
A karácsonyfa szállítás a fuvarozók kétségbe esett próbálkozása a talpon maradásra, az orbánválságban. Ez viszont valódi újdonság, eredeti innováció, ami hazánkban, a sápot szedő antiNER lovagok miatt lehetetlen. "Egyhuzamban 8 órán át repülve 750 km-t is képes megtenni 10 kg hasznos teherrel a Monacóban bemutatott új drón" "HIDROGÉNT kell üzemanyagként tankolni abba a két új drónba, melyeket az izraeli HevenDrones fejlesztett. A cég, HevenDrones, szerint ezzel újradefiniálják a drónozás fogalmát." https://hvg.hu/tudomany/20231207_hevendrones_repules_h2d200_h2_d250_uzemanyagcella_dron?s=hk
citromosParizer
2023. december 07. 17:35
és csődben van az ország, mint Hugyos idején? nem. ennyi, te szerencsétlen, operáltasd át a bohócsipkádat is :D
Átoperált Kiscsoportos
2023. december 07. 15:26
Amit a Kungfu Nindzsapanda Macitoknak köszönhetünk: - már csak a bolgárok vannak mögöttünk - majd' 3 szorosa lett az államadósságunk - az € zóna 3-szorosa az inflációnk - 400 körül van az € - idén kb 2000 milliárd buktája lesz az mnb-nek - az EU-ban az értékéből a legtöbbet vesztett deviza a HUF lett - az ország 4 régiója is az EU legszegényebbje közé tartozik - 450 körzeti orvosi praxis betöltetlen - EU-ban nem szavazták meg a fideszesek a csalással kivitt EU-s pénzekről szóló határozatot - az EU-ban nem szavazták meg a fideszesek pénzmosás elleni uniós határozatot - az EU-ban nem szavazták meg a nők elleni erőszakot elítélő határozatot. - EU-ban nem szavazták meg a fideszesek a az uniós ügyészséget - csőd volt a járványkezelés (kezdve az ágykiürítéstől) - 209 milliárdot juttattak az MVM-nek (mert rezsicsöki van)az meg milliárdokkal támogatja a fradit. - lerombolták az eü-t. - lerombolták az oktatást. Hogy ezeket el ne felejtsétek !!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!