Terrorizmust támogató országnak nyilvánították Oroszországot a lettek – az oroszok nem hagyták szó nélkül

2022. augusztus 12. 11:15

„Nem a tényeken, hanem a helyi politikusok állatias idegengyűlöletén alapul a lett parlamentnek az a határozata, amely terrorizmust támogató országnak nyilvánította Oroszországot” – közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

2022. augusztus 12. 11:15
null

„Abból kiindulva, hogy a döntésnek az állatias idegengyűlöleten felül semmilyen ténybeli alapja nincs, az ideológusait nem lehet másnak, mint neonácinak nevezni” – írta a diplomata.

Zaharova szerint a lett törvényhozók ellenséges kampánya teljesen összhangban áll a Riga által kirobbantott oroszellenes hisztériával. Álláspontja értelmében a lett uralkodó elit „beteges ruszofóbiája” súlyos gazdasági és társadalmi problémákat okozott az országban, és csökkentette az emberek életszínvonalát.

Leonyid Szluckij, az orosz parlamenti alsóház külügyi bizottságának elnöke a „szélsőséges populizmus” megnyilvánulásának és plágiumnak minősítette a lett parlamenti határozatot. Utóbbi megjegyzésével arra utalt, hogy elsőként az amerikai kongresszusban merült fel az elképzelés, hogy Oroszországot bélyegezzék a terrorizmust támogató országnak. Szluckij szerint a lett politikai elit a tengerentúli politikát kiszolgálva tovább „kereskedik a ruszofóbiával”, felcserélve a jó és a rossz fogalmát.

Andrej Klisasz, az orosz parlamenti felsőház alkotmányos jogalkotással és államépítéssel foglalkozó bizottságának elnöke szerint Moszkvának a legkeményebb gazdasági és politikai intézkedésekkel kell válaszolnia a lett parlamenti határozatra.

„Oroszország a legjelentősebb mértékben járult hozzá a terrorizmus elleni küzdelemhez, a terrorizmus cinkosaiként pedig azokat kellene elismerni, akik megpróbálták lerombolni Irak, Szíria, Líbia államiságát, ami a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, valamint világszerte a terrorizmus elburjánzásához vezetett” – mondta.

A lett parlament csütörtökön a terrorizmust támogató államnak minősítette Oroszországot, és határozatában azt állította, hogy „az ukrán civilek elleni erőszak célzott népirtással ér fel”. A rigai törvényhozás emellett felszólította az Európai Unió országait, ne adjanak ki turistavízumot az orosz és a fehérorosz állampolgároknak.

(MTI)

Borítókép: MTI szerkesztett

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2022. december 15. 20:34
Felrobbant a lengyel rendőr-főkapitányság varsói székhelyén egy ajándéktárgy, amelyet SZYMCZYK DECEMBER 11-12-I UKRAJNAI MUNKALÁTOGATÁSA SORÁN KAPTA A HELYI UKRÁN HATÓSÁGOK EGYIK FŐNÖKÉTŐL. https://www.origo.hu/nagyvilag/20221215-ukrajna-ajandektargy-robbanas-varso-rendorfokapitanysag.html Ja, és köszönik a lengyel határra lőtt ukrán rakétát, amivel 2 lengyelt lelőttek...
Matocska
2022. augusztus 15. 13:36
"Lenni vagy nem lenni? Nem lenni!" (Az utolsó akcióhős)
Málaga21
2022. augusztus 15. 13:35
"Terrorizmust támogató országnak nyilvánították Oroszországot a lettek" Aztán egyszer csak nem lettek.
az ember
2022. augusztus 15. 13:35
Nagyon jó feje van ennek a nőnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!