Teljesen digitalizálódott az orosz oktatási piac

2021. július 29. 11:08

A ResearchAndMarkets weboldalán megjelent egy új tanulmány, amely az orosz online oktatási piacot elemzi általános, középiskolai, felsőoktatási, nyelvoktatási és szakképzési területeken egyaránt.

2021. július 29. 11:08
null

A tanulmány eredményeiből kiderült, hogy Oroszországban az utóbbi években soha nem látott népszerűségnek örvend az online oktatás. Ez az online tanulási kedv ráadásul várhatóan tovább növekedhet az elkövetkezendő időszakban, mivel sokaknak megtetszett ez az ismeretszerzési forma. Ez a tendencia jelentős változásokat hozott az oktatási rendszerben, ugyanis a tanulmányi eredmények is látványosan javultak és a jelenlévők száma is megsokszorozódott. 

Az oktatás digitalizációjára elsősorban a koronavírus-járvány okozta lezárások miatt volt szükség, de a technológia fejlődése, és a modern világ egyébként is lehetővé tette az online oktatás bevezetését. Így Magyarországhoz hasonlóan Oroszországban is a legtöbb diák az otthona kényelméből tudott részt venni az online órákon. 

Emellett az orosz kormány két nemzeti programot is elindított a virtuális tanulási környezet és a digitális készségek fejlesztésére vonatkozóan, melyek szintén hozzájárultak az átállás sikerességéhez.

(fotó: Tadviser)

Az utóbbi időben ráadásul a pandémia miatti korlátozási hullámnak köszönhetően jelentősen megnőtt a vállalatok e-learning szolgáltatási kínálata. Ugyan a verseny hatalmas lett a piacon, de akkora a kereslet, hogy nem okoz gondot a versenytárs között. 

A Yandex, a legnagyobb orosz multinacionális informatikai vállalat például elindította a saját iskoláját, mellyel a tanárokat és a diákokat segíti az online oktatás idején. A Skyeng, egy másik orosz vállalat pedig online nyelvtanulási felületet kínál.

Az orosz oktatási piac digitalizálódása pedig nem csak modern jelenségnek számít, hanem komoly piaci lehetőségeket is rejt, melynek értéke elérheti akár 2 milliárd dollárt is 2026-ra.

A cikk szerzője Blősz Dalma.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. július 30. 12:32
A ruszkik?
Dr. Grünfeld Ráhel
2021. július 29. 19:14
A Magyarországon is jelenlévő multik is segíthetnének az általános és középiskolai oktatásban, a tanulók szemléletének formálásában, ott van mindjárt a magyar Prezi például.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!