Katasztrofális állapotok Indonziában: több mint 60 ezer COVID-19 okozta halálesetet regisztráltak

2021. július 15. 11:53

Az ellátórendszer szinte teljesen kimerült, pedig naponta több mint 25 ezer új esetet rögzítenek. A megnövekedett utazási kedv és az igen fertőző delta-variáns pedig csak súlyosbítja a helyzetet.

2021. július 15. 11:53
null

Délkelet-Ázsián belül Indonéziában a legmagasabbak a fertőzési számok, mintegy 2,3 millió pozitív esetet regisztráltak eddig és több mint 60 ezer haláleset történt a hivatalos jelentések szerint, azonban a valós adatok ennél sokkal drasztikusabbak lehetnek.
A kórházak kapacitásai annyira kimerültek, hogy már sürgősségi betegeket sem tudnak fogadni a legtöbb helyen, máshol meg olyan hosszú a várakozási idő, hogy sátrakat vertek a kórházak előtt. 

Az egészségügyi minisztérium tisztviselője, Siti Nadia Tarmizi elmondta, hogy a gázipart arra kérték, hogy fokozzák az orvosi oxigén termelését, illetve nyomatékosan kérik az emberektől a távolságtartást a járvány visszaszorítása érdekében.

A gyártók is küzdenek a kórházak megnövekedett oxigén igényével, a kereslet növekedésével pedig az árak is megduplázódtak. Sokan ráadásul megpróbálnak magántulajdonba megszerezni oxigénpalackokat a betegek otthoni kezelésére.

A kormány tájékoztatója szerint május eleje óta tízszeresére nőtt a napi, járvány okozta temetések száma. Egészségügyi fronton is magas a dolgozók fertőzési és halálozási száma, beoltottságtól függetlenül. Az ország többnyire a kínai Sinovac oltásra támaszkodott, melyből mostanra egy harmadik dózis beadását is fontolóra vették az új delta-variáns elleni védelem érdekében.

Java szigetét, valamint Balit teljesen lezárták a külföldiek elől és a többi szigetre is csak védettségi igazolvánnyal vagy negatív teszttel rendelkező személyeket engednek be, azonban még nekik is kötelező 8 napot karanténban tölteniük. 

A cikk szerzője Blősz Dalma.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2021. július 19. 21:17
270 millió lakossal...
koronaszepe
2021. július 19. 21:16
Az tényleg sok, kétszer annyi mint nálunk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!