Befektetési alapkezelő nyújt segítő kezet a digitális egészségügyi és induló medtech vállalkozások számára

2021. május 20. 21:39

Claudio D'Angelo, a Ryse Asset Management korábbi társalapítója egy befektetési menedzsment vállalkozást indított útjára, amelynek célja a digitális egészségügy és az induló medtech vállalkozások áttörésének segítése az egészségügyi rendszerekben.

2021. május 20. 21:39
null

A Spex Capital kezdeti 100 millió font összegű adománygyűjtési céllal és hét vállalat induló portfóliójával azonosítja, támogatja a korai fázisú digitális egészségügyi vállalatokat. 

A Spex Capital 12 fővel indul, amely öt befektetési csapattagból és hét vezető tanácsadóból áll. Az ágazat vezető tanácsadói csoportját gondosan választották ki, háttérük és kiegészítő képességeik kalibrálása alapján.

Claudio D'Angelo kilenc befektetést hajtott végre, hét célvállalatban, amelyek most a Spex Capital jelenlegi portfólióját képezik. E technológiák többsége ellenállónak bizonyult a jelenlegi járványügyi környezettel szemben. Piaci részesedést szereztek és felgyorsítják az alapok bevonását a további technológiai és földrajzi terjeszkedés érdekében.  

A Spex Capital a londoni központján keresztül és a MedCity-vel fennálló folyamatos kapcsolatának köszönhetően profitál az angliai NHS-hez (Országos Egészségügyi Szolgálat) és számos más érdekelt félhez fűződő kapcsolatokból.  

Claudio D'Angelo, a Spex Capital társalapítója nevük megmagyarázásával indokolta az üzlet politikájukat: „A Spex a specere, latin igéből, a nézni kifejezésből ered. Alapos megfigyelőként gondosan elemezzük a potenciális befektetési vállalkozásokat, részletes átvilágítást végzünk annak érdekében, hogy hatékonyan válasszuk ki a megfelelő vállalkozást.”

Az ügyvezető elmondta, hogy a Ryse Asset Management-nél, korábban szerzett tapasztalatait, kamatoztatni tudja mind a Spex íránytása során, mind pedig a kiválasztásnál.  

Missziójuk a korai stádiumban lévő vállalkozások elősegítése, hogy áttöréseket hozzanak létre közösen, az egészségügyi rendszerekben világszerte. 

A digitális egészségügyi és medtech-ágazatban lévő számos innovatív vállalkozás a korai szakaszban nem jut hozzá a megfelelő lehetőségekhez, mert nem áll rendelkezésre kellő forrás, a befektetők pedig bizalmatlanabbak velük szemben, szívesebben áldoznak a gyakorlottabbnak hitt, és tapasztalatokkal rendelkező üzleti modellekbe. Így azonban, azok a tehetséges, innovatív és friss vállalkozások, akikben meg van a potenciál, likviditási problémák miatt elsüllyednek. Itt jön a képbe a Spex, hogy felkarolja és támogassa az új technológiákat és gondolkodókat. 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!