Rendőrök helyett robotkutyákat vetnek be az Egyesült Államok szegénynegyedeiben

2021. március 16. 14:21

Az Egyesült Államokban már néhány évtizede militarizálnak rendőri erőket. Most pedig az automatizálás és mesterséges intelligencia felé fordulva, hatékonyabb eszközökkel léphetnek fel a bűnözés ellen.

2021. március 16. 14:21
null

New York rendőrsége néhány hónapja kapta meg a „Digidog” nevű robotkutyát, amit segítségnyújtásra terveztek. A négylábú robot felügyelőként járja az utcákat, és bármi szokatlant tapasztal, közbelép, mellyel akár életeket is menthet. A 30 kilós Digidog lámpákkal és videokamerákkal van felszerelve, valamint kétirányú kommunikációra is képes. Első bevetése már októberben megtörtént egy brooklyni lövöldözés során, ahol sikeresen beavatkozott.

Azonban a közösségi média egyáltalán nem olyan lelkes a dologgal kapcsolatban, mint a rendőrök. Sokan posztoltak arról, hogy mennyire ellenzik ezt az újítást és a robotot el kéne pusztítani.

„Sajnálom, de szerintem be kéne tiltani a robotok ilyen jellegű használatát. A technológiát inkább az ember életének gazdagítására és a társadalom segítésére kéne használni, nem pedig elnyomni azt. Nem fogom megsiratni, ha az állampolgárok elpusztítják a robotot.”

– posztolta a Twitterre egy New York-i lakos.

Azonban a negatív visszhang ellenére csupán idő kérdése, hogy ezeket a robot kutyákat az olyan szegényebb körzetekbe telepítsék megfigyelésre, ahol magas a bűnesetek száma.

A cikk szerzője: Blősz Dalma
 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jóember
2021. március 17. 22:55
Amerikában már a házibulira sem kell vendégeket hívni, ott vannak a robotok. https://www.youtube.com/watch?v=fn3KWM1kuAw
voltospultos
2021. március 17. 20:12
Ray Bradbury: Fahrenheit 451 -ben is volt ilyen robotkutya.
nempolitizálok
2021. március 17. 15:01
Milye sivalkodás lesz, ha kiderül, szinte csak négereket kapott el.
buckafej
2021. március 17. 15:01
Órák kérdése, hogy kiderüljön, hogy a robot rendőrkutya rasszista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!