Ünnepeljük meg a Biztonságosabb Internet Napját társadalmi távolságtartás idején is!

2021. február 08. 19:27

2021. február 9-én kerül megrendezésre a Biztonságosabb Internet Napja (SID), melynek témája ismét az „Együtt a jobb internetért”. Az ünnep nem hagyományos módon zajlik le a jelenlegi korlátozások miatt, ám így is rengeteg konferencián, szemináriumon, eseményen vehetünk részt az online térben.

2021. február 08. 19:27
null

A világ számos országa szervez izgalmas programokat gyermekek és fiatalok számára az internet segítségével:

  • Észtországban az online világ hamis információira szeretnék felhívni a figyelmet, így a gyermekeknek mémkészítő versenyt rendeznek a témával kapcsolatban.
  • Az Egyesült Királyságban is hasonló tematikával dolgoznak, a BBC Live Lessont indít el, ahol az online biztonság és megbízhatóság kerül a középpontba, valamint egy élő stream videót is szerveznek a Liverpool focicsapattal együttműködésben. 
  • Nepálban pedig online panelbeszélgetést szerveznek a fiatalok számára, ahol a jogokról, vagy épp a digitális erőszakról lesz szó.
  •  A ghánai SID bizottság egy online képzést indít el a 12–14 éves fiatalok számára, a digitális írástudásra és az állampolgárságra összpontosítva.
  • Olaszországban az oktatási miniszter előadását közvetítik élőben.
  • Szlovéniában az IGLU Színház improvizátorai interaktív online show-t mutatnak be a hallgatóknak „Jólét és internet” címmel.

A szülőknek sem kell unatkozniuk, hiszen szintén rengeteg program közül választhatnak:

  • Dániában, ahol a SID középpontjában a 10-12 éves gyermekek és az internetes játékok állnak, pedagógiai erőforrásokat használnak fel különböző tanulmányok elkészítéséhez, melyet a későbbiekben közzétesznek és az eredmények tekintetében webináriumot szerveznek a szülőknek a témával kapcsolatban.
  •  Norvégiában szemináriumra invitálják a közönséget, melyen részt vesznek a minisztériumok vezetői, kutatói.
  • Ausztráliában „Számítógépes zaklatás és online dráma” címmel bonyolítanak le egy webináriumot.
  • Mivel a digitális eszközök átlagos használati ideje folyamatosan növekedett az elmúlt években, a szlovéniai Biztonságos Internet Központ díjazni fogja azokat a családokat, akik az egészséges életmódot promótálják.
  • Hongkongban workshopot szerveznek, mely az online tér és a pozitív szülői viselkedést helyezi fókuszba.
  • Nepálban pedig panelbeszélgetéseket kezdeményeznek a gyerekekkel és a szülőkkel, hogy megvitathassák, mit gondolnak a biztonságról a virtuális világban.
 Az oktatók és tanárok is számos eseményen vehetnek részt, ahol segítenek megérteni a gyermekek digitális szokásait. Számos programon influenszerek, újságírók és a médiából ismert személyek fognak felszólalni. 

Fontos, hogy okosan használjuk okos készülékeinket, ezért böngéssz www.saferinternetday.org/join oldalon, csatlakozz a SID közösségéhez! 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!