Orosz haditechnika a jövő katonáinak

2021. február 05. 17:01

Úgy tűnik, hogy az orosz hadsereg jövőjét a fejlett hiperszonikus rakétatechnika és a lopakodó vadászgépek fogják uralni, valamint a gyalogos hadosztályok háborús övezetben használt futurisztikus egyenruhája, ami úgy nézhet majd ki, mit a híres Halo videojátékokból jól ismert katonai felszerelések.

2021. február 05. 17:01
null

Az állami tulajdonban lévő Rostec State Corporation óriás védelmi vállalat sajtóközleményében írta le, hogyan történt „a jövő katonáinak” szóló harci felszerelés kialakítása. Az erőfeszítések eredményeképp az új egyenruhákat már 2035-ben be is vethetik a modern harctereken.

Bekhan Ozdoev, a Rostec ipari igazgatója így nyilatkozott:

A negyedik generációs hadi ruházat alapvetően egy teljesen új, a jövőbe tekintő felszerelés. Egyesíti az orosz katonai védelmi komplexum legújabb eredményeit, az új védelmi és életfenntartó rendszereket, a robotizált berendezéseket, valamint az integrált információcsere-rendszereket. Mindezek mögött hosszantartó kutatások állnak, ezenfelül már megkezdtük a taktikai és technikai követelmények meghatározását.

A Rostec már 300.000 második generációs Ratnik harci felszereléssel látta el az orosz hadsereget. A vállalat jelenleg a harmadik generációs Sotnik felszerelésen dolgozik, melyet nagyjából az évtized közepén fognak kiadni.

A Rostec sajtóközleményéből nem derül ki túl sok részlet a negyedik generációs katonai uniformisról. Ozdoev már korábban bejelentette, hogy az új ruházatot speciális páncélzattal készítik el, amely képes akár egy .50 kaliberű lövedéknek is ellenállni.

A felszerelés viselőjét nem fogja korlátozni a mozgásban, sőt még a különleges feladatok elvégzéséhez szükséges extra súlyt is elbírja – jelentette ki Ozdoev.

Oroszország ezen kívül olyan exocsontvázat fejlesztenek, melyet Szíriában már teszteltek terepen is, míg az amerikai hadsereg még csak most kezdte el fejleszteni saját modelljét.
 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
night watch
2021. február 13. 16:20
A magyar hadseregnek a drón kapacitást kell fejlesztenie. A régió messze legerősebb drón flottája kialakításával. Komoly gyártó és kiképző bázist kell hozzá teremteni.
rovan
2021. február 08. 10:36
"amely képes akár egy .50 kaliberű lövedéknek is ellenállni" Azaz ember által kilőhető lőszerrel sebezhetetlen.
makám
2021. február 07. 21:59
hol élsz te egy kő alatt??? https://www.ar500armor.com/ tele van a videokkal youtube ahol .50-es kővedéket állít meg.
nempolitizálok
2021. február 07. 21:58
Drukkolok az oroszoknak, fontos az egyensúly. Mielőtt egy libsi idejönne cselédkedni, nem érdekel a nyugati szemlélet nem tartom értékesnek, a nyugati tömbbe tartozásról pedig kiderült, egy kifejezetten szarabb jövő vizíóját vázolja fel. Telenyomni a kereszténység ellenségeivel az országot, hogy megosszák a lakosságot, megfosztani erőforrásaitól, korlátozni a szólász és mozgásszabadságot, külföldi központi irányítás alá vonni a szavazást értelmetlenné tenni azzal, hogy minden fontosabb döntés külföldi kezekben van és szavazással, más demokratikus eljárásokkal ez az állapot nem is változtatható meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!