Levegőből indítható rakétával felszerelt katonai drónt fejlesztenek az amerikai hadsereg számára

2021. február 17. 12:59

A DARPA egy új, rakétával felszerelt drón kifejlesztését kezdte meg, hogy kibővítse a repülőgépeinek a műveleti hatósugarát, ezzel távol tartva az embereket a veszélytől.

2021. február 17. 12:59
null

A LongShot program fejlesztését egy légi járműből kívánják a levegőből elindítani. Az ügynökség, három védelmi vállalkozó szolgáltatásait veszi igénybe, hogy a projekt elinduljon.

A DARPA a jelenleg fejlesztés alatt álló Gremlin drónjaihoz (több éve fejlesztés alatt állnak) hasonlóan, a LongShot programmal remélhetőleg egy pilóta nélküli védelmi drón rendszert hoznak létre. Ez igazodik az amerikai hadsereg azon stratégiájához, amely azt a célt szolgálja, hogy kiegészítse a harci flottáját pilóta nélküli rendszerekkel.

A LongShot programmal az ügynökség célja, hogy jelentősen növelje a küldetések hatékonyságát és csökkentse a pilóta nélküli repülőgépek kockázatát.

A drón képes lesz többféle légiharc-rakéta alkalmazására, így a pilóta nélküli repülőgépek nagyobb távolságban maradhatnak az ellenségtől.

„A LongShot program megváltoztatja a légi műveletek paradigmáját azáltal, hogy bemutat egy pilóta nélküli, légi indítású járművet, amely képes a jelenlegi és a fejlett légiharc-rakéták alkalmazására" - mondta Paul Calhoun, a DARPA programmenedzsere. Hozzátette: „A LongShot azzal, hogy alternatívát ajánl a harci képesség növeléséhez, megváltoztatja a hagyományos fegyverek fejlesztését."

A DARPA szerződéseket kötött a General Atomics, a Lockheed Martin és a Northrup Grumman cégekkel az előzetes tervezési munkákra. A program előrehaladtával, a cél egy teljeskörű rendszer kidolgozása és a repülések tesztelése, azzal együtt, hogy éles helyzetben a fegyverek működőképesek-e.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2021. február 26. 18:08
A washingtoni héjáknak folyton a gyilkolászáson jár az esze. Hol akarják terjeszteni a demokráciát már megint? Vagy ez már az otthoni polgárháborúhoz lesz?
MZperXXL
2021. február 26. 18:06
Mit fognak tenni, ha a hekkerek átveszik a hatalmat a drón felett és "visszaküldik a feladónak"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!