Junior Prima-díjas a Makronóm rovatvezetője

2020. szeptember 25. 10:08

Átadták a Junior Prima-díjat sajtó kategóriában. A harminc évnél fiatalabb tehetségeket elismerő kitüntetés díjátadóján idén, a járványügyi helyzet miatt a létszám limitálásával csak a zsűri és a díjazottak vettek részt.

2020. szeptember 25. 10:08
null

A KAVOSZ Zrt. csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: 2020-ban már hetedik alkalommal kérte fel a Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. a meghatározó szakmai szervezeteket, médiavállalatokat, szerkesztőségeket és médiaszemélyiségeket, hogy jelöljék a díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott, magyar sajtóban dolgozó fiatalokat.

Az érvényes jelölések közül a szakmai zsűri a hat legkiválóbbat választotta ki. Az idei díjazottak:

Bánáti Anna (Forbes),

Gazsó Orsolya (független),

Haraszti Nikolett (Duna Tv),

Oláh Dániel (Mandiner),

Pásztor Roxána (portfolio.hu),

Török Réka (ATV).

A díjazottak nettó 2 millió forint pénzjutalomban részesülnek.

Kiemelték: „a Prima Primissima küldetése, hogy

példaképeket állítson a társadalom elé egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával,

amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében”. A díjat Demján Sándor alapította 2003-ban és „azóta is kifogyhatatlan a magyar nép kultúrában, tudományban kiemelkedőt alkotó rétege. Ők azok, akik példát állítanak elénk szakmai és emberi szempontból is”.

2007-ben döntöttek arról, hogy a fiatalok között is jutalmazni kívánják a legkiemelkedőbbeket. A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. kezdetek óta a Prima Primissima Díj egyik támogatója volt, de 2014-től önálló szerepet is felvállal a tehetségek támogatásában, mert társalapítóként a Junior Prima-díj sajtó kategóriájának gondozója lett. A díj, mint fogalmaztak, „komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához: egy erős visszajelzést arról, hogy érdemes dolgozni, jól teljesíteni, mert ahol eredmény van, oda az elismerés is megérkezik”.

Idén a KAVOSZ által felkért zsűri tagjai:

Balogh Gabriella, a Net Média Zrt. résztulajdonosa;

Holló Márta, az ATV műsorvezetője;

Gundel Takács Gábor műsorvezető;

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója;

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke;

Perlusz László, a VOSZ főtitkára;

Szabó László, a Mediaworks elnök vezérigazgatója;

Tallai Gábor, a Fiatal Írók Szövetségének alapító tagja; 

és Vaszily Miklós, a TV2 elnöke voltak, olvasható a KAVOSZ közleményében.

(MTI, fotó: Földházi Árpád)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2020. szeptember 27. 21:00
itt van nehany hazudozo cikknek a cime amit a makronomos bagazs osszehozott az elmult 30 napban...kozgazdaszkent kimondhatom, hogy csak egy egybites propaganda felulette zullott a makronom is Az előző hónaphoz képest alig változtak a fogyasztói árak Magyarországon A vírushelyzet közepette is folytatódott a magyar bérrobbanás Eleve alacsony magyar munkanélküliséget stabilizált hosszú időre a bértámogatási program
aleb19
2020. szeptember 27. 21:00
ez a faszi akkora szakmaiatlan hulyesegeket szokott irni hogy csak na
annamanna
2020. szeptember 26. 12:19
Junior prima - díjas cigány kovács: https://www.youtube.com/watch?v=bngX-uAsM-4 Megéri megnézni, szuper!
Senki Alfonz
2020. szeptember 26. 12:19
Köszönm, jó volt! Ez egy igazi keleti gondolkodó, de van benne költő is: "a mindenséggel mérd magad!". Már most harmónikusan gondolkodik, él, szilárd lapcsolatban a természettel. Biztos emberi jövője van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!