Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Futball: egyetemesség a progresszió ellen

2024. július 03. 22:59

A világon minden a futballról szól, kivéve a futballt, mert az az igazságról. Amikor nagy párharcokban nyilvánítunk szimpátiát, életfilozófiánkról vallunk; amikor behódolunk a videóbírónak, azzal szíven szúrjuk a játékot – figyelmeztet a sporiból lett baloldali főszerkesztő.

2024. július 03. 22:59
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

E sorok szerzője ifjúkora meghatározó részét a lelátói szubkultúrában, az európai klubfoci kapuján egyetlen hazai csapatként dörömbölő Ferencváros és egy akkor még kilátástalan magyar válogatott szurkolójaként töltötte, a hazai meccsek között idegenbe is elkísérve a kedvenceit. Ha valamikor, a kilencvenes-kétezres években kellett a spiritualitás a magyar futballvalóság elviseléséhez – mégsem merült fel soha, hogy átpártoljunk a sikersportágakhoz. Ilyen szocializáció mellett különösen szórakoztató, ahogy a nyilvánosság egy része minden nagy futballtorna idején felháborodik, amiért a labdarúgás túlragyogja a vívás vagy a kajak-kenu tündöklését. Racionális önképű honfitársaink számára megemészthetetlen, hogy a foci elsősorban nem sport, hanem kulturális jelenség, nem szakmai, hanem identitáskérdés.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­­­k­e­­l­­­d­ ­­­a­­ ­­­s­­z­e­­­x­­i­­ ­­p­­­u­­­n­­­c­­­i­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!