Skócia
ÉLŐ
Svájc

Mi lehetne a legfontosabb egy patinás RPG-nél, ha nem a karakterek pánszexualitása?

2024. június 12. 21:50

Bemutatkozott a Dragon Age: The Veilguard, a játékdizájner pedig le is leplezte a nagy múlttal rendelkező sorozat legújabb részének legfontosabb elemét.

2024. június 12. 21:50
Dragon Age: The Veilguard, Corinne Busche

Nyitókép: gamestar.de

Aki valaha is foglalkozott videójátékokkal, az jó eséllyel ismeri a jobb sorsra érdemes, egykoron kifejezetten nagy névnek számító BioWare stúdió akció-RPG-jét, a Dragon Age-sorozatot, amely a Mass Effect mellett a csapat egyik legnagyobb dobása. Nem mellesleg a kiadóként a fejlesztők mögött álló Electronic Artsnak is igen szép bevételeket termelt.

Emiatt aztán nem is meglepő, hogy a kezdetek óta nagyon komolyan, kulcsfontosságú emberekkel megfogyatkozott BioWare továbbra is gyártja a sikeres franchise-ok újabb és újabb részeit, még ha azok nem is sikerülnek jól (lásd a Mass Effect: Andromeda esetét).

Kapcsolódó vélemény

CsarliPrinc

Geekz

Idézőjel

Fentiek azért fontosak, mert rajongóként nagy várakozással tekintek a Mass Effect: Andromeda megjelenése elé, viszont elég öreg vagyok ahhoz, hogy ne lehessen velem minden szart megetetni, pusztán egy cím alapján.

A június 9-én rendezett esemény, az Xbox Games Showcase során aztán leleplezték a legújabb Dragon Age-epizódot, ami végül a The Veilguard alcímet kapta, az első trailer pedig hol lelombozta, hol feldühítette a közösséget, de a pár napra rá bemutatott játékmenet-videó sokaknál begyógyíthatta az első sebeket. Legalábbis a játékmenet és a látvány terén, ami egészen ígéretes. 

Az újabb látnivalóhoz azonban újabb pofára esés dukált.

Ezt is ajánljuk a témában

Többek között azt is megtudhatták a rajongók, hogy az idén ősszel, PC-re, PS5-re és XSX-re megjelenő fantasy egy különálló történetet jelent, amihez nem kell ismerni az előzményeket, illetve 7 társra számíthatunk, akik persze kellően összetett személyiséggel rendelkeznek. A harcról és a részletekről ugyan ennél többet nem tudhattunk meg, de 

az epizódért felelős dizájner, Corinne Busche egy, az IGN-nek adott interjúja során azt azért elárulta, hogy hét társunk pánszexuális, 

avagy nemtől és fajtól függetlenül lényegében bárkivel szexelhetnek. Sőt, lényegében a játékos sem kell a romantikázáshoz, mert döntéseitől függetlenül összemelegedhet bárki bárkivel.

Corinne Busche
Corinne Busche előtte-utána (rpgcodex.net)

Ugye a Dragon Age-re és több más RPG-re eddig is jellemző volt a szabadosság, elvégre szerepjátékokról beszélünk, de általában legalább maga a játékos választotta meg, hogy karaktere kivel szűri össze a levet. 

Nos, Corinne Busche számára mégis az a készülő videójáték legfontosabb eleme, hogy az elhangzottakat értelmezve bármikor elénk tárulhat egy olyan kapcsolat vagy akár erotikus jelenet, amire amúgy egyáltalán nem volnánk kíváncsiak. 

Persze nem meglepő, ha a játékdizájner számára ez ennyire fontos: maga Corinne transz nő, akiről az rpgcodex-en került elő egy előtte-utána kép, és ezzel sikerült talán azt is megmagyarázni, hogy egy akció-RPG esetében miért fontosabb az, hogy minden karakter pánszexuális legyen, mint az, hogy maga az akció milyen mélységekkel rendelkezik.

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A ráció prófétája
2024. június 13. 09:53
Kérdem a mandi újságíróját: ha ez egy saját cikk, és nem átvett, akkor miért kell transznőnek hívni bárkit is? Ki gátol meg minket, hogy maradjunk a normalitás talaján, és férfinak hívjuk azt, aki férfi?
Patika
2024. június 13. 09:01
Egy harcászati RPG-nél az a legfontosabb pillanat, amikor betalálva felrobban.
Egyszeriember
2024. június 13. 08:57
Ha bukni fog, van miről beszélni.
papamaci57
2024. június 13. 08:39
"Gullwing 2024. június 13. 00:29 RPG - Rocket-propelled grenade,- rakéta meghajtású gránát......." A Magyar Néphadseregben volt rendszeresítve az RPG, ami a rakéta páncélgránát rövidítése, magyarul páncélököl.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!