Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Állatkert és metropolisz

2024. május 22. 22:36

A modern ember viselkedése úgy érthető meg a legjobban, ha fogságban tartott állatokat tanulmányozunk. A Homo sapiens évezredeken át sikerrel alkalmazkodott közösségeinek és az élet összetettségének a növekedéséhez, ám az utóbbi száz év változásaira nem volt felkészülve.

2024. május 22. 22:36
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

A világ forrong. A stratégiai nyugalom jegyében ezen a héten is vegyünk a kezünkbe egy klasszikust.

Az 1928-ban született Desmond Morris oxfordi zoológus, etológus (mellék­állásban szürrealista festőművész) az ember állatias magatartásformáinak a végletekig megosztó, utánozhatatlan stílusú kutatójaként vonult be a 20. század tudománytörténetébe. Híres könyvei, a The Naked Ape (a meztelen majom) és az éppen ötvenöt éve megjelent The Human Zoo (az emberi állatkert) jelentősen hozzájárultak, hogy – ha nem is elég gyakran, de jobb napjainkon – képesek vagyunk kívülről is szemügyre venni magunkat.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:18
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­­­k­­e­­­l­d­­­ ­a­­ ­­s­­z­­­e­­­x­­­i­ ­p­­­u­n­­c­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
hallgató
2024. május 22. 22:50
Na mi van DK-s trollkommandó, fizetős cikkeket már nem is kommentáltok? Már azt a vacak pár forintot is sajnáljátok a demokráciáért vivott harcotokban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!