„Mind a ketten a nemzetért küzdünk!” – Vajon mire készül Kubatov Gábor és Vidnyánszky Attila?

2023. július 06. 11:56

Mind a kultúrának, mind pedig a sportnak nemzetegyesítő ereje van – vallják az együttműködésben részt vevő felek.

2023. július 06. 11:56
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

Közös sajtótájékoztató keretein belül tett együttműködési bejelentést Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója. Az eseményt a Groupama Arénában tartották, a bejelentésen a sajtó képviselőin túl jelen volt még Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész is.

A Nemzeti Színház és a Fradi is hisz abban, 

hogy mind a kultúrának, mind pedig a sportnak nemzetegyesítő ereje van. 

Éppen ezért úgy döntöttek, hogy a továbbiakban egymás segítése érdekében egy együttműködési megállapodást kötnek, amely számos területre kiterjed a jövőben.

Nagy nap a mai” – kezdte Kubatov Gábor – „Ugyanis stratégiai együttműködést köt a Fradi és a Nemzeti Színház. Először is kiemelném, hogy a sport is a kultúra része, noha ezt a szurkolók viselkedése nem minden esetben tükrözi. De más közös is van bennünk: mind a két intézmény a kilencedik kerületben van, illetve mind a két intézmény büszkélkedhet azzal, hogy százezrek nézik az előadásaikat és meccseiket. 

De ami a legfontosabb: mind a két társaság hitet tesz a közös értékek mellett” 

– mondta a Fradi elnöke. 

Kiemelte:

Mind a ketten a nemzetért küzdünk!

Kubatov Gábor azt is elárulta: a Fradi következő Bajnokok Ligája-selejtezőmeccsén egy olyan ember fogja elvégezni a kezdőrúgást, aki 77 éve Fradi szurkoló. Ő pedig nem más, mint Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze.

 

 

Igyekszünk kapaszkodókat adni és utat mutatni, amelyek átsegítik az embereket a nehézségeken. A színház és a futball is csapatjáték, ami akkor működik jól, ha mindenki hisz abban, amit csinál. Összetartozunk!

 Hitet tudunk adni ennek a nemzetnek, ennek a közösségnek. Ez ma a legfontosabb! 

– emelte ki Vidnyánszky Attila. A Nemzeti Színház vezérigazgatója úgy vélekedett: „Kubatov Gáborral mind a ketten az országunk hírnevét szeretnénk öregbíteni”. 

Mi egy harcos, kemény nemzet vagyunk, élni akarunk, és igenis van jövőnk!” – szögezte le.

Az együttműködés értelmében a Fradi a tematikus napjain lehetőséget biztosít a színháznak a közreműködésre, előadásai népszerűsítésére. Ugyanezt a Fradi Családi Napon is megteszik majd, hogy együttműködőpartnerként tüntetik fel a Nemzeti Színházat. 

Cserébe a Nemzeti Színház pedig kulturális programokkal működik közre a Fradi rendezvényein. Betekintést enged a színház kulisszái mögé az FTC szakosztályai részére, 

és segíti a szurkolók elköteleződését a kultúra iránt. 

Nyitókép: Ádám Rebeka Nóra / Mandiner

 

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik