Rómában találkoznak az európai konzervatívok

2022. szeptember 28. 15:54

Európa, identitás, szabadság – egy római konferenciára jönnek össze, többek közt a European Conservative magazin szervezésében a kontinens konzervatív személyiségei.

2022. szeptember 28. 15:54
null

Az Olaszország és Európa előtt álló kihívásokról fognak vitatkozni és beszélgetni különböző konzervatív vezetők és gondolkodók Rómában, szepbember 30. és október 2. között. A rendezvényt a Tatarella Alapítvány, a Nazione Futura think tank, valamint a Bécs és Budapest központtal működő, a Mandinerrel is együttműködő The European Conservative magazin szervezi.

Vezető gondolkodók, írók és politikusok érkeznek majd Rómába, hogy beszédekben és kerekasztal-beszélgetésekben

szólaljanak meg a kor legfontosabb témáiról.

Részt vesz az eseményen többek között John O'Sullivan, a budapesti Danube Institute elnöke, Jorge Buxadé Villalba, a spanyol VOX párt EP-képviselője, André Ventura, a portugál Chega! párt elnöke, Hidvéghi Balázs magyar fideszes EP-képviselő, Orbán Balázs, a magyar kormányfő stratégiai igazgatója, Alvino-Mario Fantini, a European Conservative főszerkesztője, és további számos, főleg olasz előadó.

Francesco Giubilei, a Nazione Futura elnöke – akit a minap kérdeztünk meg az olasz választás eredményéről - a konferencia kapcsán arról beszélt: „Ez az olasz konzervatív rendezvény fontos pillanatát jelenti a vezető konzervatív hangok közötti vitának Olaszországban és Európában. Hisszük, hogy a nemzetközi együttműködés alapvető jelentőségű a gondolatok és értékek megosztásának, a keresztény identitástól a klasszikus hagyományon és a család védelmén át a nemzetek Európája gondolatig, a természetvédelemig, a szabadság szeretetéig és a cancel culture elutasításáig.”

Giubilei

hangsúlyozza Olaszország központi jelentőségét Európa és a Nyugat egészében,

nem csak politikailag, hanem történelmileg és kulturálisan is.

Alvino-Mario Fantini arról beszél: „A jobboldal egyesülésére törekszünk, nem csak Olaszországban, hanem szerte Európában. Ez az esemény egy lépés ebbe az irányba. A végső cél az eszmék megvitatása és konkrét tervek készítése a konzervatív vezetők részéről. Amikor a brüsszeli technokrat elitek izmoznak, a jobboldali vezetőknek sürgősen megoldásokat kell találniuk az ellenállásra.”

Fotó: RG

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2022. szeptember 28. 19:57
konzervatív reneszánszra van szükség
pemete jakab
2022. szeptember 28. 19:54
"Európa, identitás, szabadság – egy római konferenciára jönnek össze, többek közt a European Conservative" Ezek lennének a konzervatív eszmék? Inkább hierarchia, tekintélyelvűség, "örökölt" társadalmi szerepek.
Alcofrybas
2022. szeptember 28. 19:24
Fél lábbal a sírban minden út Rómába vezet világtalant a savanyú kaptafánál.
llnnhegyi
2022. szeptember 28. 18:00
A harangok Rómába mennek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!