Döntött a bíróság: Kevin Spaceynek 31 millió dolláros kártérítést kell fizetnie

2022. augusztus 05. 12:20

Hiába fellebbezett a színész.

2022. augusztus 05. 12:20
null

Hiába fellebbezett, Kevin Spacey és produkciós cége köteles csaknem 31 millió dollár (12 milliárd forint) kártérítést fizetni a Kártyavár című sorozatot gyártó stúdiónak a molesztálási botránya okozta veszteségekért. Kevin Spacey egy tavaly novemberben, szintén Los Angelesben hozott bírósági határozat szerint megsértette szerződésében a professzionális magatartásra vonatkozó követelményeket, amikor

A tavalyi bírói határozat több mint 30,9 millió dollárban jelölte meg a fizetendő kártérítés összegét.

A színész akkor fellebbezett a döntés ellen. A csütörtökön hozott jogerős ítélet indoklása szerint Spacey-t a szexuális zaklatás vádja miatt jogosan távolították el a szériából, amelyben a kétszeres Oscar-díjas filmsztár a gátlástalan politikust, Frank Underwoodot alakította.

A botrány miatt a Kártyavárt készítő MRC stúdió elbocsátotta a színészt, emiatt le kellett állítania a sorozat hatodik évadját, újraírni a forgatókönyvet Spacey karaktere nélkül, és a tervezett 13 epizódról 8 epizódra rövidíteni az évadot, hogy betartsák a határidőket. Mindez pedig több tízmillió dolláros veszteséggel járt.

A bírósági ítélet egy negyedik éve tartó jogi csatározás után született meg.

Az egyetlen büntetőeljárást, amelyet a bukott filmsztár ellen szexuális zaklatás miatt Amerikában indítottak, miután állítólag egy 18 éves férfit molesztált, 2019-ben megszüntették. Nagy-Britanniában viszont perbe fogták hasonló vádakkal a filmszínészt, aki a múlt hónapban tartott meghallgatáson ártatlannak vallotta magát. Spacey várhatóan jövőre áll bíróság elé Angliában.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2022. augusztus 05. 23:13
Sokan örülnének ha ennyiért molesztálná őket.
kata56
2022. augusztus 05. 16:16
Vajjon mi lehet az IGAZI oka Kevin Specey ilyen hosszú ideig tartó kitartó meghurcolásának. Mert nyilvánvalóan nem az, amiket összehordanak. Hiszen ezen az alapon az amerikai a libsi színészvilág 3/4--t be lehetne csukni.. Plusz a politkai vezetés 3/4-ét. Libsi értékrend szerint teljesen rendben van mindaz, amivel most vádolják. Kinek lépett ez a szerencsétlen ennyire a tyúkszemére??? Hogy minden áron ki akarják nyírni... Nagyon sajnálom, mert nagyon jó színésznek tartom.
az ember
2022. augusztus 05. 15:51
tehát ha szóbeszédre hivatkozva kirúg egy cég valakit, utána még a cég kártérítést fizettethet a kirúgottal
fatman
2022. augusztus 05. 14:16
ez mekkora faszság...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!