Nejlon székely a rengetegben: Nagy Feró Erdélyben járt

2019. március 31. 16:04

A nemzet csótánya, rocksztár-nagypapa két turné között ugrott át a családjával pihenni és jótékonykodni.

2019. március 31. 16:04

A Főtér romániai magyar hírportál kapta kameravégre az erdélyi gyökereit büszkén vállaló rockert, aki pénteken az Angyalvár Egyesület által szervezett jótékonysági est sztárvendége volt Györgyfalván, ahol adományokat gyűjtöttek az erdélyi református gyermekotthonokban élő árváknak szervezett Angyaltábor részére. 

A helyi művelődési ház konyhájában felvett beszélgetésben a nemzet csótánya úgy fogalmazott: minden, ami benne van, azt már Tamási Áron nagyon jól megírta. Ritkán hallható őszinteséggel beszélt édesapjáról, aki a családjával együtt akkor menekült Magyarországra, mikor a második világháború végén a román hadsereg átállt a szovjetekhez, és őt is be akarták hívni a magyar hadsereg ellen. „Nekünk a haza az mindig Nagyváradtól egészen a Székelyföldig bezárólag volt, engem is úgy neveltek” – fogalmazta meg Nagy Feró, miért mondja azt akkor is, hogy „haza jön”, amikor Erdélybe megy.

Attila fia Erdélyről úgy beszélt, mint az „őshazáról”. Ő hozzátette, hogy ugyan ez egy családi vállalkozás, de szerinte külön kell választani a családot a zenekarban, és ez szerinte ugyanolyan, mintha egy irodában dolgozna valaki a családtagjával.

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2019. április 01. 15:25
Én meg azt utálom, amikor a magyar szórakozatóipar "nagyjai" Erdélyben öntik ki termékeiket a jobb sorsra érdemes ottaniakra.
Robur
2019. március 31. 23:48
Hej, ha a 3/3-as akták megnyílnának... Feró tudna beszélni.
buckafej
2019. március 31. 22:17
Isten adjon még sok erőt és időt! Jó, magyar, jó székely ember.
még fokozza
2019. március 31. 17:19
Valami kitüntetésre hajt? Nemsokára ő viszi a keresztet a körmeneten vagy a békemeneten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!