Gerendaiék eladták a Szigetet

2017. január 13. 12:45

A Forbes arról ír: brit-amerikai befektetőknek eladták a Sziget fesztivál mögötti cégben meglévő többségi tulajdonukat Gerendai Károly és társai.

2017. január 13. 12:45

A Sziget mögötti Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft-ből 70 százaléknyi tulajdonrészt eladott Gerendai Károly, Lobenwein Róbert, Fülöp Zoltán és Takács Gábor az Edition Capital nevű brit befektetőcégnek, mely mögött az amerikai Providence Equity Partners globális befektetési alap áll.

A Sziget új többségi tulajdonosa formailag egy luxemburgi cég, a LuxCo Ltd. lesz.

A portfolióba a Sziget mellett a Balaton Sound, a Volt fesztivál, a Gourmet Fesztivál és a Gyerek Sziget is beletartozik.

Gerendaiék egy 30 százalékos tulajdonrészt megtartanak a cégben, a tulajdonosok a menedzsment tagjai maradnak, és kezükben marad az irányítás is.

A befektetők célja egy globális fesztiválportfolió kialakítása, amiben a Szigetnek fontos szerepe lesz.

Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2017. február 27. 18:10
Megelőző csapás, még mielőtt megtetszene valamelyik családtagnak...
3M..
2017. február 20. 09:49
A rendezvény lehet nullszaldós, de a támogatás az már tisztán pluszt hoz. Így kell ellopni az adófizetők pénzét. Szebb Jövőt!
3M..
2017. február 20. 09:49
Tán Tarlós a sajátjából támogatta? Szebb Jövőt!
3M..
2017. február 20. 09:49
Többszáz milliós az a támogatás. A vendégek pedig ki sem mozdulnak a szigetről. Egész álló nap beherbálozva, heroinban a sárban fetrengenek. Amit ott költenek az talán elég a Rihanna ötödosztályú, de horribilis összegű fellépésére. A drogdílerek viszont jót kaszáltak, Gerendás is a támogatásból, plusz hogy ingyen megkapta a rendezés jogát. Most azon is jót kaszált. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!