Történelmi vakság

2016. október 30. 14:46

A szovjet ellenes magyar felkelés leverése 60 évvel ezelőtt tragikus szimbóluma volt ezen a héten a hidegháború alatti kommunista barbarizmusnak. Ideális esetben a bukott forradalom évfordulója alkalmat adna az országnak a szabadság és a demokratikus szolidaritás melletti elkötelezettségét ünnepelni. Sajnos Magyarország kormánya nagyon messze áll ezektől az értékektől.

2016. október 30. 14:46
Arch Puddington

„A szovjet ellenes magyar felkelés leverése 60 évvel ezelőtt tragikus szimbóluma volt ezen a héten a Hidegháború alatti kommunista barbarizmusnak. Ideális esetben a bukott forradalom évfordulója alkalmat adna az országnak a szabadság és a demokratikus szolidaritás melletti elkötelezettségét ünnepelni. Sajnos Magyarország kormánya nagyon messze áll ezektől az értékektől.

Ha komolyan vesszük Orbán Viktor miniszterelnök szavait, akkor Magyarország úgy tűnik sokkal kényelmesebben érzi magát Oroszország birodalmi és elnyomó rezsimével, mint a szomszédos európai demokráciákkal. Egy ilyenfajta irány egy tudatos vakságot igényel Magyarország saját történelme iránt.”   

Kapcsolódó cikkek

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakNézelődök
2023. március 25. 15:57
Mérgesek
anaphylaxiás sokk
2020. július 09. 00:31
Arch Puddington https://www.freedomhouse.org/expert/arch-puddington A Gyuribácsi-féle Szabadság Ház főmuftija. Szakértő. Végzettsége: Főiskolai diploma angolból... Akárcsak Tótavinak...
Antigoné
2020. július 09. 00:31
Amikor már kezd totál elegem lenni Orbánékból, jön egy ilyn senkiházi, és felmegy a vérnyomásom. Köszi.
Harangláb
2020. július 09. 00:31
Persze, tíz éve a Gyurcsány kormány közel állt az 56-os értékekhez, hiszen akkor is lőttek a tömegbe...Nyazsgem!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik