Palackozva érkezik a fröccs a Szigetre

2016. április 30. 15:19

A Sziget Kft. rendezvényeire idén a fröccs becsomagolva érkezik, így a VOLT, a Balaton Sound, a Sziget és a B.my.Lake fesztiválokon Vasuta Gábor kétféle ízben készített palackozott fröccsét ihatják majd a fesztiválozók.

2016. április 30. 15:19

Mind Sopronban a Telekom VOLT Fesztiválon, mind Zamárdiban a Balaton Soundon, mind augusztusban Budapesten, a Szigeten, mind pedig Zamárdiban a Strand Fesztiválon és a B.my.lake rendezvényen palackozott fröccsöt árulnak majd az italpultoknál, tudtuk meg Vasuta Gábortól, a Vasuta-fröccsöket gyártó cég vezérigazgatójától.

A Vasuta-fröccs 2,5 bar nyomáson fél literes PET-palackba zárva, 51 százalékos boraránnyal, hidegen várja majd a fesztiválozókat, méghozzá csavaros, visszazárható kupakkal. Választani lehet a cserszegi fűszeresből készült fehér és a cabernet sauvignonból készült rozé közül, melyekhez magyar bort használtak alapanyagként.

Tavaly nyáron a Mandiner.bor már kóstolta őket, jók voltak. Azóta úgy tűnik, a műanyagpalackos csomagolás mellé elegánsabb, üvegpalackos is készült:

A Vasuta-fröccs elnevezését feltalálójáról, Vasuta Gáborról kapta, aki azon bosszankodva, hogy egy étteremben a vacsorához nem kapott jó fröccsöt, kigondolta, hogyan lehet bárhol, bármikor biztosítani ezt az italt megfelelő minőségben. A gyártási technológiát bejegyezte az Artisjus jogvédő iroda és nyilvántartásba vette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. 2015. december 18-án a Hungarikum Védjegy- és Jogvédelmi Bizottság egyhangúlag engedélyezte, hogy a termék használja a Hungarikum védjegyet.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik