A világ legjelentősebb borszakmai rendezvényeként számon tartott, több mint 100 ország 50 ezer szakmai látogatója által felkeresett, minden év márciusában Düsseldorfban megrendezett ProWein kiállításon való hivatalos, Agrármarketing Centrum által szervezett magyar stand mellett ismét lesz alternatív megjelenés.
A csúcsminőségű magyar borok németországi és skandináv importjára, valamint promóciójára szakosodott Ungaricum német vállalkozás a tavalyi debütálást követően idén ismét új, átdolgozott koncepcióval jelentkezik a düsseldorfi vásáron.
Négy hazai pince állít ki velük
Az Ungaricum 13-as számú kiállítói csarnokban, közvetlenül a szakmai kóstolókat lebonyolító ProWein Forum mellett, világhírű német pincészetek tőszomszédságában kialakított standján a borkereskedés borai melletti idén a Kovács Nimród, Szent Tamás, Vida és Vylyan pincészetek önálló bemutatkozásának lesz színtere.
„A vállalkozás idei fellépése a ProWein-on a négy pincészettel együtt arra a mindannyiuk által vallott bizalmi elvre épül, mely szerint a siker záloga a minőség és a folytonos innováció minden téren – legyen az borkészítés, marketing vagy értékesítés” – tudtuk meg Keszler Zsolttól, az Ungaricum egyik vezetőjétől. A pincészetek által képviselt minőség a külföldi piacokon is képviselhető igazodási pontnak számít – a tavalyi megjelenés mellett ennek a szemléletnek köszönhetően sikerült a Szent Tamás és a Vylyan borait bejuttatni többek között a finn piacra is.
Négy mesterkurzust rendeznek
Az Ungaricum által megálmodott bemutató terület az idei vásárra a módosított koncepciónak megfelelően részben új formában kerül kialakításra. A standon megrendezendő 4, egyenként 30-60 perces szakmai kóstoló során angol és német nyelven, elismert nemzetközi szakértők vezetésével kerülnek bemutatásra az említett pincészetek négy magyar borrégiót lefedő legszebb tételei.
A tavalyi, magyar szőlő- és borfajták promócióját előtérbe helyező nagyszámú kóstolórendezvény mellett idén a témaválasztás elsősorban a sommelier-ket célozza azzal a nem titkolt céllal, hogy a hazai borok az eddigi több, Michelin-csillagos német étterem mellett további gasztronómiai szereplők érdeklődését is elnyerjék. A kóstolók tematikája így idén az őshonos magyar (furmint, kékfrankos), valamint az egyes hazai borvidékeken nemzetközi ízlésvilághoz illeszkedő borok alapjául szolgáló fajták (pinot noir, cabernet franc) bemutatására épül.