Vineta, mics és pezsgő – erdélyi gasztronómia Budapesten
Reggeli piacozás közben erdélyi pacalcsorba és pezsgő – lehet, hogy elsőre szokatlannak tűnik, de a Fény utcai piacon esélyes, hogy megszokott jelenség lesz hétvégenként.
Csak a Törley Pezsgőpincészet budafoki pincéiben készített palackos erjesztésű termékek nyertek Magyarországról díjat a novemberi, Franciaországban tartott Effervescents du Monde nemzetközi pezsgőversenyen.
Az idei Effervescents du Monde nevű nemzetközi pezsgőversenyen mind a három magyar érmet a Törley-cégcsoport hozhatta haza. Idén november 18. és 20. között, tizenharmadik alkalommal rendezték meg a franciaországi pezsgőversenyt, melyet a korábbiakhoz hasonlóan a Lycée Le Castelnél, Dijonban tartottak. A több mint 100 szakértő bíráló az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizte a 26 országból nevezett pezsgőket. 622 minta érkezett és összesen 207 érmet osztottak ki, 31 aranyat és 176 ezüstöt.
A nevezett magyar termékek közül összesen hármat tüntettek ki éremmel, mindhárom palackban erjesztett pezsgő: az első a Törley Orfeum Rosé Sec, a második a Louis François & Co Pinot Noir Rosé Brut Nature 2011, a harmadik pedig a Hungaria Extra Dry.
„Az Effervescents du Monde-on elért eredmény is bizonyítéka annak, hogy megfelelő technológiai és szakmai felkészültséggel, odaadással nagyobb mennyiségben is lehet sokak számára kedvelt, elérhető áru pezsgőt készíteni és forgalmazni nemzetközi szinten is elismert minőségben” – értékel sajtóközleményében a pezsgőpincészet.