Újra a színpadon, ezúttal Siófokot mozgatja meg Fenyő Miklós

2024. augusztus 16. 12:26

A nagy sikerű, Puskás Arénában tartott júniusi koncert után ismét Hungária-slágerekre rophatja a nagyérdemű.

2024. augusztus 16. 12:26
Kiss B. László

Nyitókép: MTI

Fenyő Miklós nem tud leállni, és ezt sokan örömmel veszik. A legendás énekes és korábbi csapata, a Hungária június 1-én, a hatvanezres Puskás Arénában tartott grandiózus koncertet. A közel hat évtizedes zenekari múlt, a több ezer fellépés milliók előtt, a hatalmas színpadi rutin azt adta a rajongóknak, amit a Hungária tagjaitól, a négy legendától, Dollytól, Fenyőtől, Szikora Róberttől és Novai Gábortól, amit elvárhattunk. A 77 éves énekes a Mandinernek elárulta, egy hét biztosan kellett neki ahhoz, hogy kipihenje az emlékezetes előadást, de azért ebben persze segített neki az élmény, a fantasztikus hangulat, ami a stadionban volt.

„Tudtuk, hogy sikeres lesz a Most vagy soha című nagykoncertünk a Puskásban, hiszen évtizedek óta nem játszottunk együtt. Sokat dolgoztunk érte, de hogy ennyire szétrobban a stadion, arra még mi sem számítottunk” – árulta el a hazai rock and roll legnagyobb csillaga. Azért rákérdeztünk nála, elképzelhetőnek tartja-e, hogy lesz még egyszer Hungária-koncert.

A sors útjai kifürkészhetetlenek. Bármi előfordulhat, főleg így, hogy ekkora örömet okoztunk egy országnak, és ekkora szeretet jött vissza felénk” 

– válaszolta Fenyő.

Ezt is ajánljuk a témában

Az viszont biztos, hogy a nagy esemény után ismét belőhetjük a sérót, elővehetjük a jampi szerkót, mert ismét színpadra áll Fenyő Miklós. Az énekes a saját zenekarával augusztus 19-én Vízparti Twist Party néven ad koncertet a siófoki Plázson.

„Maga a dal, a Vízparty Twist Party a Hotel Menthol lemezre készült, és az abban lévő csodákról mesél. És minden egyes dal kötődik a helyszínhez. Persze egyben jó kis címjáték is, ami egyben jelzi az akkori zenei világunk játékosságát. Amúgy a szót a korabeli kritika félreértette és viccelődésnek tekintette, ami egyáltalán nem az. Ez nagyon is komoly dolog. Arról szól, hogy lám így is lehetne élni. A Hotel Menthol a fantázia szüleménye, egy álomvilágba viszi az embereket. A hotel a tengerparton pompázik, vagyis a vízparton van. Elképzeltem, ahogy leszáll az este ott a hotel előtt, a vízparton, a fövenyen, a plázson őrületek történnek. Olyanok mint egy környékbeli utcabálon, csak óriási nagyban és óriási fantáziával, hogy mi minden történik ott meg egy ilyen tengerparton. De kódolva, hogy mindenki érezhesse, hogy a szabadság olyan mértékben kitör az emberekből, ami csak egy ilyen csoda környezetben, amilyen a Hotel Menthol és környéke, a vízpart, az óceánpart, a föveny, a homok, ott történhet meg. A Vízparty Twist Party pontosan oda viszi az ember álmait, ahova én nagyon szeretném, hogy minden koncertünk alkalmával velünk együtt elutazzanak” – mondta a legendás előadó.

A helyszín, a siófoki Plázs a művész szerinte mindig fantasztikus hangulatot teremt és 

ehhez hozzátartozik az összes népszerű kedvenc slágerre, amelyek között persze ott vannak a legnagyobb Hungária-számok is. 

Vagyis újra élőben hallhatják a rajongók valamelyik kedvenc Hungária-dalukat is augusztus 19-én.

„Lesz nagyzenekar, fúvósok, táncosok, pazar látványvilág, és persze jómagam. Ez nyújtjuk most, és a tervek szerint közel két órán át lehet majd ropni a táncot a Plázs homokján” – vázolta a terveit a Mandinernek Fenyő.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OszkárOszi
2024. augusztus 16. 15:41
"We are Motörhead, we are rock and roll!"
Lombi
2024. augusztus 16. 14:36
Számomra mindig rejtély volt, mit esznek ezen annyira az emberek. De aki szereti,....
szeekely
2024. augusztus 16. 13:49
Mickey-oh, nyalja tovabb a gagyi-fagyit. Az infantil-pop legirritalobb alakja. Meg hogy "rock-and-roll", rohognom kell. Halovany f@ngja nincs ennek a bagazsnak, mi az elementaris rock-and-roll. Az igazi, blues-os, amibol szuletett. De a kozonsegnek mindegy. Akik Korda Gyurira meg Csepregi Evira buknak, azoknak nem is kell mas. Mindhalalig gagyi-fagyi... hat csak nyaljatok. Lol
Ergit
2024. augusztus 16. 12:56
Amilyen értelmetlen, egysíkú szövegeket hallani mostanság magyar könnyűzene kapcsán, egyre többre értékelem a Hungária zenéit....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!