Vinoport: Bánlaki Stella váltja Tóth Adriennt

2015. július 14. 10:20

A pályafutását a Mandinernél kezdő Bánlaki D. Stella váltja Tóth Adriennt a Vinoport élén főszerkesztőként a Mandiner.bor információi szerint. Tóth Adrienn májustól — ahogyan ő fogalmazott — új utakra indult.

2015. július 14. 10:20
Bukovics Martin

„Több, mint nyolc különleges évet töltöttem el az Vinoportnál, amely során rengeteget tanultam, milliónyi élményben volt részem és nem utolsó sorban sok embert ismerhettem meg. 2015. május végétől új utakra indulok, így ezt követően más veszi át a feladataimat” — írta még május végén partnereinek címzett körlevelében Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, az Országos Borszakértő Bizottság tagja. Úgy tudjuk, a borszakértő pincészetek marketingtevékenységével fog majd foglalkozni.

A Vinoport új szerkesztője a Mandiner.bor információi szerint Bánlaki D. Stella, aki pályafutását BKF-es főiskolai évei alatt lapunknál kezdte gyakornokként, majd szerkesztőként. Ezt követően az Indexhez, majd a Hír24 híradójához váltott, végül Németországban töltött el szakmai gyakorlatot egy rheingaui pincészetnél. Egyik alapítója a gasztronómia és alkohol kapcsolatát behatóan vizsgáló Drunken Kitchen blognak, az elmúlt években többek közt a Mandiner.boron, a We Love Balatonon, a Playeren és a HVG különkiadásaiban jelentek meg borral foglalkozó cikkei.

A Vinoporton főleg magazinos anyagok, mint szakmázós borászinterjúk, rendszeres szerkesztőségi kóstoláson alapuló borleírások, hosszabb beszámolók jelennek meg különböző boros eseményekről. A lapot ugyanaz a cég, a Tábor Istvánhoz tartozó Trinety Media Kft. adja ki, mint a Borászportált. Ők a szervezői számos nagyobb boros eseménynek, mint az Olaszrizling Októbernek vagy a Kékfrankos Mostnak is.

Az új főszerkesztő a Mandiner.bornak elmondta: kisebb tartalmi-formai változásokat tervez és ígér a Vinoportnál, az Olaszrizling Október és a Bordó Blend kóstolók szervezése pedig már folyik. Ismerve stílusát az eddig a Vinoporttól megszokottnál lazább hangvételű, de hasonló színvonalú írások lesznek az oldalon. A bor mellett a sör, a kávé és más gasztronómiai témák felé is nyitni fognak, ígéri Bánlaki Stella.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!