Ezt tudja nyitáskor a Bodrog Borműhely
Hajdú János és Farkas Krisztián 2007-ben alapították meg Bodrogkisfaludon pincészetüket. A Barát-dűlőben 0,7 hektárnyi területet bérelnek 2012 óta, azaz ez az első bor, amit a területről készítettek. A bor közepes citromszínű. Szikárabb illat jellemzi, kezdetben zárkózott, idővel nyílik: az ananászos illat kezd dominálni mangóval, mellette megjelennek sárga virágok és egy kis mineralitás. Újabb idő elteltével az illatban grillázsos jegyek is előbukkannak, kevéske édes fűszerrel.
Az első korty meglepetésszerű. Szinte üres, uralja az alkohol, valamint a mandulás kesernye, ízjegy szinte alig fedezhető fel. Ahogy melegszik és levegőzik, megtelik élettel a korty, egyre inkább érezni lehet az ananászos, trópusi gyümölcsös jegyeket ízében is. A keserűség szinte teljesen eltűnik, már csak kiegészíti a kortyot, ahogy az alkohol rendkívüli túlsúlya is múlttá válik. Egyre több réteg és struktúra jelenik meg, a trópusi gyümölcsökkel, a fűszerekkel és az ásványossággal. A maradékcukor szépen kerekíti a kortyot. Nagy, szikár és egyenes bor, de mégis elegáns, Balassa István boraihoz lehetne leginkább hasonlítani. Az első, még túlzottan alkoholos korty után öröm volt, hogy ilyen szárnyalást mutatott be a bor. 87-88 pontot adtunk neki.
Ez tudja nyitáskor a Gizella Pince