Kövér: A borászat ma már nemcsak üzlet, de életforma is

2014. szeptember 06. 11:54

Aki szőlőt gondoz, hazára lel: Kövér László nyitotta meg a budafoki borfesztivált szombaton. Az Országgyűlés elnöke beszédében a hazai borászközösséget méltatta, és arról is beszélt, hogy lassan a magyar pezsgőkészítés is levetkőzi a szocializmus maradványait.

2014. szeptember 06. 11:54

A borászat ma már újra nemcsak termelő tevékenység, üzleti vállalkozás, hanem életforma, filozófia, szép divat is, mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton a 25. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál megnyitóján.

„Huszonöt évvel ezelőtt az élet minden területén újra kellett kezdeni, különösen a gazdaságban, azon belül is a mezőgazdaság ágazataiban, s hatalmas utat tettünk meg a kapitalizmus újrafelfedezésétől kezdve a privatizáció különféle csavarjain át napjainkig” — fogalmazott a házelnök, a rendezvény fővédnöke a több száz érdeklődő, köztük a borlovagrendek felvonuló tagjai előtt. Kövér László kiemelte, hogy lassan a pezsgőkészítés is maga mögött hagyja negyven esztendő létező szocializmusának pusztításait, újra megleli legjobb hagyományait, és visszahódítja piacait, sőt újakat szerez. „Örülhetünk, hogy ilyen gazdag a hazai borászközösség, és gazdag az az ország, ahol ilyen borászközösségek teremnek és alkotnak” — mondta a parlament elnöke, úgy fogalmazva, hogy aki szőlőt gondoz, hazára lel.

Végül hangsúlyozta: Magyarországnak van különleges bora, vannak sikeres borászatai és igényes, eredményes munkát végző borászai. Szabolcs Attila, Budafok fideszes polgármestere köszöntőjében Budafok-Tétény páratlan borkultúrájára hívta fel a figyelmet. A huszonötödik alkalommal megrendezett, a történelmi egyházak képviselőinek áldása és a megnyitó beszédek után látványos ünnepi felvonulással induló Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál a jubileum alkalmával három zenei színpaddal, gasztronómiai ínyencségekkel és a nemzeti agrárkamara gazdapiacával várja a vendégeket a hétvégén. A 25 év minőség jelmondattal szervezett ünnepi fesztivál a térség ma is élő, tradicionális borkultúrájába kalauzolja el a vendégeket.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RAMBO
2015. február 14. 09:43
Tényleg bepárásodott a szemem, ahogy Kövér elvtárs arról beszél, amit még életében nem csinált.
RAMBO
2014. szeptember 08. 14:51
Mire hármat számolok.
küllő
2014. szeptember 07. 22:17
"..Beteg ember, ez nyilvánvaló. Láttam fiatalkori képeit, már ott is gyanakvóan összehúzott, apró malacszemekkel pislogott. Belezakkant, hogy csak másodhegedűs lehetett Orbán mögött, – nyilvánvalóan önmagát tartotta a legalkalmasabbnak a vezéri szerepre a fideszben ( életem bulija-mondotta volt) de ebben a beszédhibája megakadályozta. Hebeg is meg dadog is, így nem lehet kiállni szónokolni. Azonkívül tudjuk, hogy komcsi volt, ahogy a kedves mama és papa is, beleőrült abba, hogy a nép nem annak látja, akinek ő szeretné láttatni magát. A nép pontosan látja és tudja, hogy egy nyomorult csinovnyik, egy senki. Megúszhatta volna, ha be tudja fogni a lepcsest és nem kezd kommunistázni…”Kommunista kutya…” emlékszik mindenki. Sajnos nem büntethető. Az elmeállapota ezt kizárja.
poppy flower
2014. szeptember 07. 18:13
A kommunista Kövér és a nemzeti bor esete.......Röhej.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!