Adott egy több mint négy évtizedes szőlőtermelő és borkészítési múlttal bíró villányi család úgy két és fél hektáros kisbirtokkal. Élvezik és szeretik ezt az egészet, minden szépségével és nehézségével együtt. Nemrég azonban eljött a pillanat, amikor mertek nagyot álmodni és új korszakba lépni. Birtokuk területét megtízszerezték, vagyis 25 hektárosra növelték azzal a céllal, hogy megmutassák hazánkban, majd nemzetközi színtéren is, hogy mi az, amit tudnak. És nem is állnak ezzel rosszul. A hazai elismerések mellett, már beszerezték első nemzetközi aranyérmüket is, és gőzerővel mennek tovább, hogy bebizonyítsák, mire is képesek. Ők a Linbrunn pincészet.
A családi vállalkozás a tulajdonos, Kertész Jenő édesanyjának, Linbrunn Paulának nevét viseli, aki – ahogy ereje engedi – mind a mai napig részt vesz a munkában. 2010 volt az év, mikor kibővítették területeiket, és egy másik utat választottak. Területeik a Szársomlyó délkeleti oldalán lévő Remete-dűlőben, Kisharsányban a Bocor-dűlőben, a Gesztenyésben és a Hajdúsban találhatóak. Fajtaválasztékukat a különböző területek adottságaihoz igazították, a laposabban fekvő területeken a fehér- és rozéalapanyag, a melegebb, kiemelkedő években prémiumot produkáló dűlőkben pedig a nagy vörösboroknak szánt fajták találhatóak. A chardonnay, a rajnai rizling, a portugieser, a kékfrankos, a cabernet sauvignon, a cabernet franc, a merlot és a syrah alkotják a fajtakört.