A vörös vonal határán: veszélyes hónapok következnek, Magyar Péter terve nem hagy kérdőjelet

Történelmi időszak következik Európa életében, nagyon nem mindegy, hogy ki fogja vezetni Magyarországot 2026 után.

Az olaszrizling köré szerveznek borbemutatót és kóstolót a badacsonyi borászok április 12-ére a fővárosi New York Palotába. Laposa Bence a Vinoportnak adott interjújában elmondta, a badacsonyi pincészetek 90 százaléka vesz részt a rendezvényen.
A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében, hagyományteremtő céllal érkezik Budapestre a badacsonyi borvidék mintegy 28 borászata, hogy a fővárosi közönség első kézből, a helyi termelők által ismerhesse meg a borvidék jellegét. A Badacsony New Yorkban elnevezésű kóstoló keretében a helyi pincészetek nagyjából 90 százaléka képviselteti magát olaszrizlingjeivel a fővárosi New York Palotában április 12-én.
Laposa Bence borász, a rendezvény egyik szervezője a Vinoportnak adott keddi interjújában elmagyarázta miért éppen az olaszrizlingre esett a választásuk: „Az olaszrizling az egész országban, és persze Badacsonyban is a legnagyobb területen termesztett fajta. Úgy véljük, hogy a borvidéken hosszú távon is ez lesz a legfontosabb szőlőfajta, nemcsak mennyisége miatt, hanem azért is, mert univerzális lehetőségeket rejt, több borkategóriában is kiemelkedő minőség alkotható általa.”
