ZP: több ezren tüntettek

2011. szeptember 19. 09:28

Vasárnap este a Zöld Pardon bezárása ellen demonstráltak a Műegyetem rakparton. Fellépett többek között a 30Y, a Quimby, a Csík Zenekar, a Vad Fruttik és a Bikini is.

2011. szeptember 19. 09:28

Egyes hírek szerint több tízezer tüntető vett részt a Zöld Pardon bezárása elleni demonstráción vasárnap este. Az Origo helyszíni tudósítása szerint a tömegben feltűnt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője is. Fellépett többek között a 30Y, a Quimby, a Csík Zenekar, a Vad Fruttik és a Bikini is.

A rendezvény résztvevőitől a szervezők azt kérték, hogy viseljenek valami zöldet. A ZP sorsáról a csütörtöki képviselő-testületi ülésen dönt az újbudai önkormányzat. A üzemeltetők azt szeretnék, ha 2016. október 31-ig tovább bérelhetnék a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő területet. A környék lakóitól azonban változatlanul százával érkeznek a panaszok az önkormányzathoz az éjszakai hangoskodás és az eldobált szemét miatt.

A hvg-nek a kerület kommunikációs vezetője elmondta: a probléma alapvetően a helyszínnel van. Ha az üzemeltetők javasolnak a kerületen belül egy másik, a lakók életét kevésbé zavaró helyszínt, az önkormányzat hajlandó tovább egyeztetni a témáról.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neeskens
2011. szeptember 20. 13:01
Én is nagyon támogatom, hogy lehessen a fiataloknak hol szórakozni. Azonban, amit a ZP és a RIO az elmúlt évtizedben művelt az a legrosszabb kelet-európai vadkapitalizmus. Az önkormányzat megkenése, engedély nélküli területhasználat, túlterjeszkedés, helyi rendeletek módosításának kilobbizása (ugye itt nem érvényes a kerületi alkoholtilalom), lehetne még sorolni. Teremtsenek tisztességes, átlátható gazdálkodású szórakozóhelyet. Nincs ezzel semmi probléma, nem kell ebbe is mindent belemagyarázni.Ha igény van rá, majd megnyit máshol, az a durva, hogy eddig a kiskapukat felhasználva, a helyi politikusokat korrumpálva működhetett.
OrangeOrder
2011. szeptember 20. 00:09
Ismét egy jó ürügy, hogy lázadhasson a nép a Fidesz ellen. Remélem, ez a kétmillió ember ezek után ott lesz legalább heti egyszer a ZP-ben a fennmaradó napokban! Ugye? Mert különben még azt hinnénk, hogy 68-as forradalmárt játszottak.
Finale*
2011. szeptember 19. 10:29
En nem ismerem ezt a Zold Pardont ,miert olyan fontos ?
marko11
2011. szeptember 19. 10:26
Az Origo helyszíni tudósítása szerint a tömegben feltűnt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is. Fellépett többek között a 30Y, a Quimby, a Csík Zenekar... Nem ismerem GyF zenei ízlését, de inkább a Fásy-mulatóra tippelek, mint a ZP-ra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!