Magyar siker Wroclawban

2011. augusztus 02. 10:07

Kardos Sándor A sírásó című filmje a zsűri elismerését és a filmkritikusok nemzetközi szövetségének díját is elnyerte a wroclawi nemzetközi filmfesztiválon.

2011. augusztus 02. 10:07

A zsűri elismerését és a filmkritikusok nemzetközi szövetségének díját is elnyerte Kardos Sándor A sírásó című filmje a vasárnap zárult wroclawi nemzetközi filmfesztiválon. Az oklevelet és a kritikusok FIPRESCI díját Kardos Sándor, a film forgatókönyvírója, rendezője és operatőre, valamint Muhi András producer vette át a 11. alkalommal megtartott Új horizontok elnevezésű wroclawi fesztivál díjkiosztó gáláján.

Kardos Sándor célfotókamerával rögzítette a filmet, az alkotás a tavalyi Magyar Filmszemlén debütált. Először a Cannes-ban is bemutatott Résfilmben használta az egyedi technikát: célfotókamerával vette fel a jeleneteket, így pedig - elmondása szerint - „időben rögzítette a teret”.

Az Új horizontok filmfesztiválon csaknem ötszáz filmet vetítettek, a játékfilmes versenyben 14 produkció indult. A 20 ezer euróval járó fődíjat egy görög alkotás, Athina Rachel Tsangari Attenberg című filmje nyerte el, ez a dráma filmdráma a legjobb európai filmnek járó Lux-díjra is esélyes. A legnagyobb lengyel nyári filmfesztivál vasárnap Pedro Almodóvar legújabb filmjével, a La piel que abito című drámával zárult.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!