Életműdíjat kap Tarr

2011. április 13. 10:02

A filmművészet gazdagításában betöltött szerepéért tünteti ki Tarr Bélát a dubrovniki Libertas filmfesztivál. A fesztivál szervezői kiemelték a magyar rendező munkáinak meghatározó hatását a fiatalabb filmrendező generációkra, köztük Gus Van Santra és Jim Jarmuschra.

2011. április 13. 10:02

A dubrovniki Libertas filmfesztiválon életműdíjat kap Tarr Béla magyar filmrendező. Az esemény hétfőn kezdődött és vasárnapig tart. A Master Award elnevezésű elismerést Tarr személyesen veszi át szombat este. A fesztivál szervezői kiemelték Tarr munkáinak meghatározó hatását a fiatalabb filmrendező generációkra, köztük Gus Van Santra és Jim Jarmuschra.

Tarr Béla nyolc játékfilmből és néhány rövidfilmből álló rendezői munkásságát az elmúlt években retrospektív vetítéssorozatokon világszerte bemutatták. A rendező az Ezüst Medve után legutóbb az isztambuli filmfesztiválon kapott díjat.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mitya Ivanov
2011. április 14. 12:55
eddig 3 filmjét láttam: A családi tűzfészek volt az első, de azt még úgy néztem, hogy fogalmam sem volt ki az a Tarr Béla. Tetszett a film. Sátántangó: amikor nézed büntet, de szerintem úgy lehet igazán megérteni ezt a filmet, egymás után minimum 3szor megnézi az ember. A londoni férfi: A tökéletes film egyszerűen.
o9o
2011. április 14. 10:29
ehhez csak gratulálni tudok!
Kunciaan
2011. április 14. 10:07
Inkább számológépet kapjon, hogy megtudja hány fizető néző ment be a moziba megnézni a förmedvényeit.
o9o
2011. április 13. 21:14
!soha többé mszp, soha többé fidesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!