Összeállt a POSZT programja

2011. március 09. 10:35

Közzétették a júniusi Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramját. A Nemzeti Színházból három, a debreceni teátrumból két produkció is képviselteti magát a versenyen, de érkeznek határon túli produkciók is a fesztiválra.

2011. március 09. 10:35

Nyilvános az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramja. A Nemzeti Színházból három produkció is képviselteti magát, Csehov Három nővére Andrei Serban rendezésében, a Mohácsi János által színre vitt Egyszer élünk és a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból Alföldi Róbert színre állításában. A debreceni teátrumból A revizort Vladiszlav Trockij rendezésében és Vidnyánszky Attila Mesés férfiak szárnyakkal című rendezését válogatták be a programba. A 2012-es POSZT versenyprogramjának összeállítására Lőrinc Katalin táncművészt, Rockenbauer Zoltán művészettörténészt és Zappe László színikritikust kérték fel.

A budapesti színházak közül a Katona József Színházból A mizantróp (rendező: Zsámbéki Gábor), a Vígszínházból a Mikve (rendezte: Michael Docekal), a Bárkából Háy János a Nehéz (rendezte: Bérczes László), a Pintér Béla Társulattól a Szutyok (rendezte: Pintér Béla), a HOPPart Társulattól a Chicago (rendezte: Zsótér Sándor), és a Színház- és Filmművészeti Egyetemről Brecht Félelem és macskajaj a Harmadik Birodalomból című előadás (rendezte: Zsótér Sándor) utazik Pécsre.

Az egri színház Prolik című produkcióját (rendezte: Máté Gábor), és a pécsi teátrum Parasztoperáját (rendezte: Mohácsi János) válogatták be a vidéki produkciók közül. A határon túli teátrumok közül a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A velencei kalmárral (rendezte: Bocsárdi László) és a Kolozsvári Állami Magyar Színház a Leonce és Lénával (rendezte: Tompa Gábor) érkezik a fesztiválra.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!