Elhunyt Ranschburg Jenő

2011. március 11. 12:54

A gyermekpszichológust 75 éves korában, gyors lefolyású betegség után érte a halál. Ranschburg Jenő csütörtök délután egy kórházban hunyt el.

2011. március 11. 12:54

Ranschburg Jenő pszichológus 75 éves korában, gyors lefolyású betegséget követően elhunyt. A tudóst vasárnap délután szállították az egyik fővárosi kórházban, és csütörtök délután hunyt el.

A tudományos ismeretterjesztés egyik úttörőjének számító professzort akadémiai berkekben is elismerték: 20 évig volt az MTA Pszichológiai Intézetének vezetője, dolgozott az ELTE BTK Pszichológiai Tanszékének adjunktusaként és docenseként is. A fejlődéslélektannal, családi szocializációval, illetve gyermekpszichológiával foglalkozó szakembert Hazám-díjjal, Prima Primissima díjjal, Pro Schola Urbis díjjal, Ifjúsági díjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével is kitüntették.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
caralho voador
2011. március 14. 21:20
undorodom a 'halottról jót vagy semmit' elvtől, szemforgatónak tartom. A halál természetes velejárója az emberi létnek, tehát nem érdemel különleges bánásmódot az, aki átesett rajta, mivel mindenki sorra kerül. Ha valaki egy liberálbolsevik seggfej volt életében, nem fog megváltozni róla a véleményem azért, mert meghalt. Persze mindezt célszerű nem kegyeletsértő módon megfogalmazni, az az elhunytak többségének kijár.
Kamatgyarmati dr.
2011. március 14. 12:48
Amikor a nyilasokra célozva azt mondta, hogy a szemét ott ül a parlamentben igaza volt. De ugyanúgy igaz a szemét megnevezés az itt kommentelők többségére is.
kamasuka
2011. március 13. 08:24
Mi lesz a túlmozgásossal? Ki fogja kezelni ezután? Elhatalmasodik rajta a kór és Howard Hughes sorsára jut?
honphibu
2011. március 12. 23:18
Teccik, nem teccik, az összes keresztény a pokolra jut, ki Istennek nem tetsző dolgot művel. Márpedig az Istennek tetsző dolgokat nem az új Magyar Alkotmány fogja meghatározni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!