Penn kiáll Panahiért

2011. január 04. 10:09

Sean Penn és Paul Haggis filmrendező Iránba utazna, hogy találkozzanak Jafar Panahi filmrendezővel. Az ellenzéki filmest hat évre bebörtönözték az iráni államrend elleni propaganda miatt.

2011. január 04. 10:09

Az Amnesty International már hivatalosan is vízumért folyamodott Sean Penn és Paul Haggis számára. Ezt maga Haggis, a kanadai filmrendező, forgatókönyvíró és producer, az Artist for Peace and Justice elnevezésű csoport egyik alapítója jelentette be. A filmes a Capri szigetén zajló filmfesztiválon arra is felszólította a művészeket, hogy írják alá a Jafar Panahi és szintén bebörtönzött munkatársa szabadon bocsátását szorgalmazó petíciót.

„Fontos, hogy minden ország művészei aláírják a jegyzéket, amelyet Sean Penn és én személyesen akarunk elvinni Iránba” - mondta az Oscar-díjjal kitüntetett Ütközések című film rendezője. Az iráni rendezőt decemberben hatévi börtönbüntetésre ítélték - az indoklás szerint az iráni államrend elleni propaganda miatt. Panahi filmet forgatott a Mahmúd Ahmadinezsád elnök újraválasztása utáni tiltakozásokról.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!