Tarantino elnököl Velencében

2010. május 07. 11:29

Quentin Tarantino lesz a 67. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál zsűrielnöke. Az amerikai kultrendező az olasz film lelkes rajongója.

2010. május 07. 11:29

A kortárs filmművészet egyik legkreatívabb alakjaként méltatták Quentin Tarantinót a fesztivál szervezői csütörtökön kinevezése alkalmából. „Talán ő az egyetlen amerikai filmes alkotó, akit világszerte úgy imádnak, mint egy rocksztárt” - mondták. A patinás olaszországi filmmustrát szeptember 1. és 10. között rendezik meg, a kultrendező által vezetett panel dönt majd a fesztivál fődíjáról, az Arany Oroszlánról. A poszton a tajvani származású direktort, Ang Lee-t váltja majd.

A trash-rajongó, kissé perverz és szabályokat vérgőzös alkotásairól híres rendező nevéhez olyan filmek fűződnek, mint Kutyaszorítóban, a Ponyvaregény, a Tiszta románc, a Kill Bill vagy a legfrissebb Becstelen brigantyk. Tarantino egyébként az olasz film lelkes rajongója, azonban Velencében még soha egyetlen mozija sem versenyzett.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. május 07. 15:48
Fellini, Antonioni, Pasolini mit szoltok hozza?(:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!