Polanskit újabb szexuális visszaéléssel vádolják

2010. május 17. 09:36

Perrel fenyegették meg a filmrendező ügyvédei Charlotte Lewis színésznőt, aki szexuális visszaéléssel vádolta meg pénteken Roman Polanskit - 26 évvel később az állítólagos történtek után.

2010. május 17. 09:36

A filmművészek véleménye megoszlik a jelenleg svájci őrizetben lévő, az Egyesült Államokban liliomtiprással vádolt 76 éves francia-lengyel rendező támogatásáról. „Tudta, hogy 16 éves vagyok” - jelentette ki Charlotte Lewis Los Angelesben. Lewis egy kis szerepet játszott Polanski 1986-ban bemutatott Kalózok című filmjében. A 42 éves brit színésznő pénteken azt állította, hogy 16 éves korában Polanski arra kényszerítette, hogy felmenjen hozzá párizsi lakásába.

Polanski ügyvédje a hét végén közölte: felháborították Charlottes Lewis kijelentései. „Ha megismétli, ...elképzelhető, hogy feljelentjük” – mondta Georges Kiejman. Az ügyvéd szerint a történet zavarosságára utal, hogy a színésznő három évvel azután játszott a rendező filmjében, hogy az állítólagos szexuális visszaélés történt. „Charlotte Lewis vádaskodása jottányit sem változtat az álláspontomon, sem pedig felháborodásomon a kaliforniai igazságszolgáltatás módszereit illetően” – jelentette ki Bernard-Henry Lévy francia filozófus.

Michael Douglas azonban nem írta alá a rendező kiadatását ellenző kérelmet: „Nem hiszem, hogy igazságos dolog lenne nekem, mint amerikainak aláírni egy petíciót olyan valakiért, aki megsértette a törvényt” – mondta a színész. Woody Allen másképp vélekedik: „Ez az egész történet ostoba, semmire sem vezet, sok-sok éve történt, a rendező már megszenvedett érte. (…) Nem engedték belépni az Egyesült Államokba... Megfizette, amivel tartozott”.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tenor
2010. május 19. 02:10
.
Kündü
2010. május 17. 20:57
Én is szerettem 22 éves egyetemistaként 15 éves lyányt. De nálunk szabad....
Karcsi75
2010. május 17. 20:48
Napalm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!