Hetilap

Szörényi Levente

Orbán kemény fickó, ellenáll a befolyásolási kísérleteknek
VI. évfolyam 9. szám

Schilling városi nyulai

2010. február 08. 13:56

A Krétakör művészeti vezetője hatalmas kritikai sikert aratott Párizsban.

2010. február 08. 13:56
Idén Schilling Árpádot kérte fel az új cirkusz legrangosabb európai oktatási központja, a Francia Cirkuszművészeti Központ végzősei vizsgaelőadásának megrendezésére. Az Urban Rabbits (Városi nyulak) című előadást két hete mutatták be Párizsban a tizenhat diák részvételével.
 
„A lehető legtisztább metaforákat próbáltam létrehozni, annyira egyszerű jeleket, hogy azok majdnem azonosak a jelölttel magával” - nyilatkozta a Krétakör művészeti vezetője. A rendező a három hónapos próbafolyamat kezdetén személyes beszélgetéseket folytatott a diákokkal, majd szeptemberben a csapat tíz napot töltött Budapesten utcai mutatványokkal készülve a diploma-előadásra. A Libération című francia napilap egy egész oldalon dicsérte a produkciót. „Az elképzelhetetlen épp olyan váratlanul jelenik meg a porondon, mint az életben: a másikkal való találkozásban” - írja a lap.
 
A Városi nyulak produkció február 14-ig látható Párizsban. Tavasszal négyhónapos európai turnéra indul a csapat: Málta, Olaszország és Románia után június 19. és 27. között Budapesten a Fővárosi Nagycirkusz, július 9-10-11-én Debrecen, majd július 23-24-25-én az Európa Kulturális Fővárosa program részeként Pécs látja vendégül az előadást.  

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik