Zelenszkij hivatalosan is bejelentette béketervét: nincs tárgyalás!

2024. szeptember 25. 06:00

Oroszországot békére kell kényszeríteni – hangoztatta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

2024. szeptember 25. 06:00
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólal az ENSZ Biztonsági Tanácsának az ukrajnai háború miatt összehívott ülésén New Yorkban 2024. szeptember 24-én. MTI/AP pool/Julia Demaree Nikhinson

Az ukrajnai háborút nem lehet pusztán tárgyalásokkal lecsillapítani, Oroszországot békére kell kényszeríteni – hangoztatta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT).

„Vlagyimir Putyin orosz elnök annyi nemzetközi előírást és szabályt sértett meg, hogy 

nem fog önmagától leállni, Oroszországot csakis kényszeríteni lehet a békére, 

és pontosan erre van szükség, Oroszország békére kényszerítésére a háború egyetlen agresszoraként, az ENSZ Alapokmányának egyetlen megsértőjeként” – mondta Ukrajna elnöke.

„Egy napon majd ebben a teremben biztosan azt fogják mondani, hogy véget ért Oroszország Ukrajna ellen vívott háborúja. Nem befagyva, nem kikényszerítve, nem elfeledve, hanem valóban vége” – mondta.

„És 

mindez nem azért fog megtörténni, mert valakinek elege lett a háborúból, vagy valaki elcserélt valamit Putyinnal.

 Oroszország Ukrajna ellen vívott háborúja azért fog véget érni, mert az ENSZ Alapokmánya működik. Működnie kell. Ukrajna jogának az önvédelemre érvényesülnie kell” – hangoztatta Zelenszkij.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2024. szeptember 25. 13:08
Ez egy gyenge iskolai dolgozat. A drogos stöpszli naci kobold már elképzelte magát a Kremlben, Putin íróasztala mögött, hol egy jó méretes kokain csíkocskát szippant fel. Jobbról egy ukrán, balról egy USA zászló. Szemben a falon Hitler és az ő képe. Putin előre!
2024. szeptember 25. 12:14 Szerkesztve
Az orosz haditengerészet simán lelőhetné a repülőgépét.
Dixtroy
2024. szeptember 25. 12:13
"Oroszország Ukrajna ellen vívott háborúja azért fog véget érni, mert az ENSZ Alapokmánya működik." Bruhaha, sőt Mwhahaha!
Hobby024
2024. szeptember 25. 11:11
Megint felszívta a fehér csíkot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!