Újabb lépés a totális háború felé: magas rangú parancsnokot ölt meg az izraeli hadsereg

2024. szeptember 24. 21:32

A Hezbollah libanoni síita milícia rakétaerőinek vezetője mellett öt másik ember is életét veszítette.

2024. szeptember 24. 21:32

Nyitókép: Kawnat HAJU / AFP

Izrael légicsapásban megölte kedden Bejrút egyik déli elővárosában a Hezbollah libanoni síita milícia rakétaerőinek egyik magas rangú parancsnokát – közölte két libanoni biztonsági forrás.

A tájékoztatás szerint Ibrahim Kubaiszi mellett öt másik ember is életét vesztette. Izrael ezzel újabb csapást mért az Irán támogatását élvező milíciára. A libanoni egészségügyi minisztérium közlése szerint a hat halott mellett 15 sebesültje is van a légicsapásnak. Az előző nap több mint 550 halálos áldozatot követelt az izraeli légierő bombázása Libanon déli részén,

tovább növelve a nemzetközi aggodalmat, hogy a helyzet totális háborúvá fajulhat Libanon és Izrael között.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) a nap folyamán közölte, hogy két munkatársa is életét vesztette izraeli légicsapásban. A szervezet közleménye szerint felháborodással és mély szomorúsággal fogadták dolgozóik halálhírét. A tájékoztatás szerint egyik kollégájuk kelet-libanoni lakóházát érte rakétatalálat, amelynek során ő és egyik fia is meghalt. A másik kolléga Szúr (Türosz) kikötővárosban dolgozott az irodájában, amikor szintén izraeli bombázásban vesztette életét.

Ezt is ajánljuk a témában

Izrael az utóbbi hónapokban a Hezbollah számos magas rangú tagját likvidálta. Az Irán-barát síita milícia műveleti parancsnokával, Ibrahim Akillal szeptember 20-án végeztek Bejrút déli részén egy légicsapásban. Akil a milícia legfőbb katonai testületének, a Dzsihád Tanácsnak is tagja volt. Célzott légitámadás végzett július 30-án Fuád Sukrval, a milícia egyik katonai parancsnokával, aki Haszan Naszrallah Hezbollah-vezető jobbkezének számított. Mohammed Nasszer július 3-án vesztette életét szintén izraeli bombázásban. Ő volt a parancsnoka egy olyan alakulatnak, amely rakétákkal lőtte Izrael területét Libanon délnyugati részéről. Tálib Abdalláhhal június 12-én végeztek a Hezbollah egyik parancsnoki irányító központjára mért csapásban Libanon déli részén. Abdalláh volt a milícia izraeli-libanoni határtérség központi részéért felelős parancsnoka. A Hezbollah megtorlásul intenzív rakétatámadást indított akkor Izrael területe ellen.

(MTI) 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000091
2024. szeptember 25. 17:18
🍓 ️ ­É­r­­t­é­k­­e­l­­­d­­ ­a­­ ­s­z­­e­x­­­i­­ ­p­u­­­n­c­­­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Héja
2024. szeptember 25. 10:48
Izraeli civilek válogatás nélküli rakétázását irányító terrorvezérek pusztuljanak.
oberennsinnen49
2024. szeptember 25. 07:18
Ennek az izraeli tombolásnak meglesznek a hozadékai: amikor ma egy arab kisfiú ezekről hallomást szerez, látja a képernyőn az emberirtást, akkor nem a szeretet támad fel a lelkében Izrael iránt. És hogy mennyi a számuk a fiatal araboknak, 100, 200, 300 millió, vagy még több? És ezek egy része - nagyobb, kisebb, mindegy - feltámadó határtalan gyűlöletet érzékel a szívében. Úgyhogy, a jövő elkezdődött, Izrael elkezdte. Mint ahogy ama október 7-ét is Izrael kezdte el, a Hamasz csak válaszolt azokra az atrocitásokra, amelyeket izraeli telepesek folytattak ciszjordániai őslakosok ellen, kitervelten, állami jóváhagyással. (Ugyanez a formula Ukrajna-Oroszország esetében, az agresszor ott sem Oroszország volt, hanem a provokatőr Ukrajna.)
gyzoltan-2
2024. szeptember 25. 07:02
"magas rangú parancsnokot ölt meg az izraeli hadsereg" Majd csak tudomásul veszitek, csakis a zsidóság kegyelméből, elnézéséből élhetünk..! -ha rosszak vagyunk, nekünk annyi..! Ezért is vagyok opportunista megalkuvó, nem akarok Magyarországon Gazát! -pedig a készség rá, nagyon is jelen van, már többször próbálkoztak, provokáltak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!