Új bizonyítékok kerültek elő Putyin legfőbb riválisának halálával kapcsolatban

2024. szeptember 30. 08:16

Több dokumentum került elő, amelyek alátámaszthatják az eddig is sejtett halálozási okot.

2024. szeptember 30. 08:16
null

Nyitókép forrása: A Vox Yutube-oldala

Az Ukrajinszka Pravda értesülése szerint új bizonyítékok láttak napvilágot Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus februári halálával kapcsolatban, amelyek mérgezés alapos gyanúját támaszthatják alá. A The Insider nevű lap több száz iratot szerzett meg, amelyek alátámasztják Navalnij megmérgezésére vonatkozó feltételezéseket. Az eddig ismert narratíva szerint egy orosz börtönben bekövetkezett hirtelen rosszullét okozta az orosz ellenzéki politikus halálát.

A lap által megszerzett dokumentumok részletesen leírják az egykori ellenzéki politikus állapotát, különösen egy 2024. február 16-i eseményt:

2024. február 16-án A. A. Navalnij elítélt az EPKT >>egységes cellatípusú lakóegység<< 2. számú gyakorlóudvarán tartózkodva egészségi állapotának hirtelen romlását érezte, amelyről tájékoztatta az intézmény ügyeletesét, aki kivitte az utóbbit a gyakorlóudvar helyiségeiből az EPKT 4. számú részlegének helyiségeibe. Ott az elítélt lefeküdt a földre, és éles fájdalomra kezdett panaszkodni a hasa tájékán; reflexszerűen elkezdte kilökni a gyomortartalmát, görcsöket kapott, és elvesztette az eszméletét, amit azonnal jelentettek a büntetés-végrehajtási intézet egészségügyi személyzetének”.

A hivatalos iratok későbbi változatában azonban már nem esik szó erről a hirtelen bekövetkezett rosszullétről. A lap egy másik dokumentumot is megszerzett, amely bemutatja a Navalnij halálának helyszínén talált „lefoglalt tárgyak leltárát”. Ez tartalmazza a hányásmintákat is, ám továbbra sem világos, hogy elvégezték-e a szükséges vizsgálatokat.

Navalnij 2024 februári halála után gyorsan terjedt az a feltételezés, miszerint halálát nem természetes okok, hanem gyomorbántalmak okozták, így nem zárható ki a mérgezés lehetősége. Bár hivatalosan szívritmuszavart jelöltek meg halálának okaként, Alekszandr Polupan sürgősségi orvos szerint ez nem magyarázza a gyomorpanaszokat és a hányást.

Polupan arra is rámutatott, hogy a hasi fájdalom és a görcsök rövid időn belüli megjelenése arra utalhat, hogy Navalnij egy foszfororganikus vegyülettel érintkezhetett, amely hasonló a hírhedt novicsok méreghez, ám ezúttal valószínűleg belsőleg alkalmazhatták.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000099
2024. szeptember 30. 18:23
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­­k­­e­­l­d­­­ ­­a­­ ­­s­z­­­e­x­­­i­ ­­p­u­­n­­c­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Krupp Skya
2024. szeptember 30. 14:28 Szerkesztve
Ez volt megírva a Lenin összesben. Már Lenin is meg mondta GOELRO tervben Szovjethatalom meg villamosítás meg ÁVH meg Kovács Ubul bácsi egyenlő kommunizmus.
Krupp Skya
2024. szeptember 30. 14:22
Mankel 2024. szeptember 30. 12:53 • Szerkesztve Hmm micsoda éleslátás a komment falon... Jajj hát nem volt érdeke.. Mankel elvtárs nálad még a féleszű Kovács Ubul bácsi is okosabb.
Lami66
2024. szeptember 30. 13:18
Érdekes, hogy mi minden kerül nyugati ujságirók (cia ügynökök?) kezébe. Ha az északi áramlat felrobbantóját keresnék ekkora lelkesedéssel, bidé már régen a sitten ülne
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!