Itt tartunk: a bíró döntött a szabadon bocsátásról, rögtön lányt gyilkolt a bűnöző

2024. szeptember 28. 05:46

A következtetés: meg kell nevelni a fiatalokat, hogy ne szavazzanak mindenféle bevándorlásellenes erőkre!

2024. szeptember 28. 05:46
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

(Nyitókép: MTI)

Kicsinek bizonyult a versailles-i katedrális: a téren is állt a csöndes, fegyelmezett tömeg a 19 éves, készséges és szorgos Philippine Le Noir de Carlan gyászmiséjén. A hatgyermekes családban felnőtt és már jegyben járó, szolid katolikus cserkészlányt

múlt péntek délután, hazafelé tartva erőszakolta és ölte meg egyeteme mellett,

a korábban békésnek ismert párizsi Bois de Boulogne park szélén egy illegálisan az országban tartózkodó marokkói. Taha O. 2019-ben, állítólag 17 évesen, turistavízummal érkezett Franciaországba, majd már akkor rögtön megerőszakolt egy nőt, ami miatt 2021-ben hétévi szabadságvesztésre ítélték.

Idén szeptember 3-án azonban (a kockázatok elismerése mellett, a működő jogállam dicsőségére) bírói döntéssel szabadon bocsátották,

határozottan rászólva, hogy ne mászkáljon el a számára kijelölt hotelből össze-vissza, hanem várakozzék ott a kitoloncolására – ő azonban meg se jelent a szállodában. Két héttel később, szeptember 19-én adtak ki ellene körözést; de másnap már el is követte tettét, és a lány bankkártyájával együtt eltávozott Genfbe. Ott végül kedden elfogták, így mindenki megnyugodhat: már érkezik is vissza Franciaországba.

Philippine diáktársai most borzongva és dühösen panaszolják, mennyire nem érzik magukat biztonságban,

feltéve a kérdést, vajon hány olyan kitoloncolandó bűnöző lehet még az országban, aki szabadon flangál akár az egyetemük környékén is.

Marseille északi részén a héten napokig zárva tartott egy középiskola, miután a tanári kar élt azon jogával, hogy a fennálló súlyos és közvetlen biztonsági veszélyek miatt megtagadja a munkát:

87 lövésnyomot találtak ugyanis a termek ablakain, a sportpályán pedig lövedékek is előkerültek.

Az iskolavezetés először „informatikai hibára” hivatkozva küldte haza a tanulókat, az oktatási hivatal helyi illetékese ugyanakkor nem tartotta indokoltnak az iskolabezárást: bár megérti a tanárok nyugtalanságát, közvetlen veszélyről szerinte nem beszélhetünk, hiszen „a helyzet már több mint egy éve fennáll”.

Valóban: az iskolára már tavaly is többször rálőttek, miután kábítószer-adásvételi csomópont jött létre a környékén; de

2024 elején a 11-12 éves diákok szeme előtt zajlott egy leszámolás, a tornaórájuk alatt.

Mindezeket az eseteket a tanárok azonnal jelentették is, eddig azonban semmiféle érdemi lépés nem történt. Egy anyuka most egyenesen kijelentette: Marseille elég nagy, ideje lenne máshová költöztetni a sulit, a jelenlegi helyén ugyanis túl sok a kockázat. Nem mintha a bajok a 13. kerületre, és a mintegy 127 „drogkereskedelmi pont” közül kifejezetten az iskola mellettire korlátozódnának:

2023-ban városszerte már negyvenkilenc embert, köztük hét kiskorút öltek meg rivális drogbandák közötti lövöldözésekben.

Mitől buknak a fiatalok annyira a Nemzeti Tömörülésre?” – kérdezték francia lapok azután, hogy a hagyományosan alacsony számokhoz képest az idei választásokon látványosan megugrott a jobboldalra voksoló fiatalok aránya. Némi kutakodás után ki is derültek bizonyos motivációk: „én a közbiztonság problémája miatt szavazok rájuk” – mondja egy fiatal nő; „már Clermont-Ferrandban sem sétálok egyedül” – indokolja döntését egy másik.

Brandenburgban, ahol már a 16 évesek is szavazhatnak, a tartományi választásokon ebben a korcsoportban a Zöldek az öt évvel ezelőtti 27 százalékról 6 százalékra zuhantak, míg az AfD a legerősebb párttá válva 18 százalékról 31-re erősödött; Türingiában az elvileg balra húzó 18–24 éveseknek egyenesen 38 százaléka voksolt rájuk. Amint arra egy ifjúságkutató is utal:

az idősekhez képest a fiatalok még sokkal közvetlenebbül tapasztalják meg a tömeges migrációt,

hiszen a nap jelentős részében ott szuszog mellettük, a tanteremben, az uszoda öltözőjében vagy épp a különóra utáni esti hazaúton.

Matematikából az echte német 15 évesek 19,7 százaléka nem üti meg a minimumszintet, míg az első generációs bevándorlóknak 64 százaléka – talán nem meglepő, ha a gondolkodó kamaszban már csupán ezt megtapasztalván is felmerülnek bizonyos kérdések. Ha aztán kirepülni vágyván azt látja, hogy

a nemrég érkezett Ali nulla munkával is kaphat olyan kecót, amilyenről ő csak álmodozhat,

nem csoda, hogy befigyel némi méltatlankodás. Ha netán inzultus éri barátnőjét valamely közterületen, pláne. (A német rendőrség épp most csökkentette jelenlétét a pályaudvarokon: kell az ember az osztrák–német határ, vagy akár a német Perl és a luxemburgi Schengen közötti híd őrizetére.)

Több német pedagógusszervezet azonban az elégtelen médiatudatosságban látja az AfD előretörésének okát, és az ezzel kapcsolatos iskolai oktatás javítását sürgetik; az SPD részéről a Bundestag korábbi elnöke pedig kifejtette: az iskolák mellett a szülői nevelés csúnya kudarcát mutatja az, hogy

a TikTokon nyomuló AfD kommunikációja mennyire „drámai befolyást” képes gyakorolni a fiatalokra.

Hogy a TikTokon szintén nyomulni próbáló Zöldeknek, köztük a mindössze 24 éves, tehát még generációs előnnyel is rendelkező Bundestag-képviselőjüknek miért nem jött össze az efféle „drámai befolyásolás” a mainstream Happy Pride-os, brokkolis, bevándorláspárti, bután vigyorgós-táncikálós, gendercsillagozós anglomán videóikkal, az rejtély…

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de France
2024. szeptember 28. 11:15
Hihetetlenül felszínes firkálmány egy olyan ügyről ami egész Franciaországot felkavarta. Ugyanakkor tipikus szélsőjobboldali reakció, ami átsiklik az ügy jogi, nagyon komplikált részén amit Kohán meg se próbál illusztrálni, mert neki csak az fontos hogy felkorbácsolja a rasszizmust. A bíró 3-szor hosszabbította meg a marokkói elzárását miután befejezte 2019 óta tartó börtönben lévő tartózkodását. 75 nap után 15 nap maradt, mert 90 napnál ez nem lehet több. Igen, egy jogallamban szabályok vannak és egy bíró köteles ezeknek alávetni magát. Közben, és ez a döntő, Marokkó 3-szor vagy 4-szer hagyta válasz nélkül Franciaország kérelemét ami egy konzuli iratra vonatkozott. A konzuli irat nem jött, a kitoloncoltatas e nélkül lehetetlen útlevél nélkülieknek. Végül a bíró, annak árnyékában hogy a határidő közeleg amikor már nem lesz joga elzárásban tartani a marokkóit, szabadon engedte, a veszély ellenére. Csak a szélsőjobboldal kovácsol ebből fegyvert Franciaországban.
laurahann
2024. szeptember 28. 11:00 Szerkesztve
Na ja, a tiktok a hibás basszátok meg! Hát be kell tiltani gyorsan.
Beszélgető
2024. szeptember 28. 10:55
Az első Piedone filmben már a ‘70-es évek elején is az volt a mondás, hogy a bűnözés melegágya Marseille… 50 év alatt nem javult a helyzet
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 10:45
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­­­k­­e­­l­­d­­ ­a­­­ ­s­­­z­­­e­­x­­i­­ ­­p­­­u­­n­­­c­i­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!