A hét, amikor Orbán új gazdaságstratégiát hirdetett, Magyar pedig a volt barátnőjével és az ügyészséggel került szembe

2024. szeptember 28. 08:06

Miközben a magyar miniszterelnök az árvíz ellen küzdött és Európa gazdaságának a megmentésével volt a napokban elfoglalva, addig a Tisza Párt elnökéről kitálalt a volt kedvese, ráadásul az ügyészség kérte a mentelmi joga felfüggesztését.

2024. szeptember 28. 08:06
ORBÁN Viktor

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az elmúlt napok belpolitikai eseményeit elemezve a közfigyelem a két legnagyobb folyónkra koncentrálódott, konkrétan a Dunára és átvitt értelemben a Tiszára, pontosabban a nevét viselő pártra és annak elnökére. Csak míg az árvíz elleni küzdelem hazánkban egyértelműen sikertörténet, addig Magyar Péter tevékenységét újabb és újabb botrányok kísérik.

Orbán Viktor több fórumon is összegezte a magyarországi árvíz elleni védekezésben nyújtott teljesítményt. A miniszterelnök elmondta, azért nem lett nagyobb baj, mert összefogott az ország, ezért köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a munkában. A kormányfő szerint a vízügyesek jól átadták a korábbi tapasztalataikat, és a Budapesttől déli irányban található védműveket kitűnően megépítették. Ugyanakkor

komoly szakmai kihívást jelentett a Dunakanyar, Esztergom és Szigetköz megóvása, ám itt is sikeres volt a védekezés.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint kiderült, a vízügy minden árvíz után elkészít egy írásos jelentést, amelyben megjelölik, mi működött, és mi nem. 2013-ban, az ezt megelőző nagy árvíz után is készült ilyen írásos anyag, ez alapján tudtak most felkészülni, és természetesen az idei tapasztalatokat is összesítik majd.

Anyagi károk ugyan keletkeztek – ezek felmérése már folyik, de eltart egy ideig –, ám ezek jóval kisebbek, mint a környező országokban, ahol a beszámolók szerint iszonyatos pusztítást végeztek az áradások. De ennél is fontosabb, hogy

Magyarországon nem volt halálos áldozata az árvíznek, míg a szomszédainkban emberéleteket is követeltek.

Orbán Viktor az árvíz elleni küzdelmet követően azonnal Európa gazdasági problémáinak leküzdésére tett javaslatot. A miniszterelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Az Európai versenyképesség, magyar gazdasági semlegesség című konferencián tartott előadást, ahol arról beszélt, hogy a magyar EU-s elnökség középpontjában a versenyképesség áll.

Ezt is ajánljuk a témában

Kijelentette, Bóka János miniszter csapatai szerint

rá kell venni az európai vezetőket arra, hogy a novemberi budapesti találkozón kössenek egymással egy versenyképességi paktumot. 

Ez azonban szerinte sem olyan egyszerű, hiszen össze kell hozni a versenyképességnek azt az értelmezését és néhány jelentős intézkedést, amelyben a legtöbb tagállam egyetért – mondta.

A világgazdaság ugyanis megváltozott az elmúlt években, súlyponteltolódás történt, Ázsia szerepe alaposan megnövekedett. Orbán Viktor arra mutatott rá, hogy az ázsiai országok egymás közötti kereskedelme a világkereskedelem egészéhez mérten eddig körülbelül 15-16 százalékot tett ki, viszont minden előrejelzés szerint belátható időn belül ez az arány 60 százalékra fog növekedni.

Ezt is ajánljuk a témában

A kormányfő azt mondta, nyilvánvaló, hogy a dinamika Ázsiában van, ott van a legtöbb pénz, ott működnek a legnagyobb bankok, a legnagyobb befektetési alapok, a legnagyobb vállalatok, kutatóintézetek, egyetemek, innovációk és szabadalmak. Ez a folyamat pedig nem megállítható.

A Nyugat válasza erre a blokkosodás – fogalmazott Orbán Viktor –, amely nem más, mint visszatérés a hidegháború logikájához. 

Valójában azzal próbálkoznak Brüsszelben és Washingtonban is, hogy életre keltsék a XX. századot, ezzel kettétörik a világgazdaságot, az egységes világgazdaság helyett két fél világgazdaság rajzolódik ki a szemünk előtt.

Miközben tehát Orbán Viktor az árvíz elleni küzdelem irányításával és az világgazdasági folyamatok elemzésével foglalkozott, addig a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjéről, Magyar Péterről kiderült, hogyan bánt egykori barátnőjével, s mit jelent számára a politizálás. Vogel Evelin az Indexnek adott egy nagyobb lélegzetű interjút, amelyben beszélt arról a légkörről, amely megmérgezte a kapcsolatukat. A nő döbbenetes állításokat tett.

Ezt is ajánljuk a témában

Többek között kijelentette, Magyar Péter alapvetően nem bátor ember. Nem volt elképzelése, meggyőződése, ő nem akart változást az országban.

Mindig nagy volt a szája, de valójában ő a biztosra játszott.

Vogel Evelin azt is elmondta volt párjáról, hogy „belül ő azt érezte, hogy most ő majd megmutatja, hogy most ő majd végre kiáll a fényre, hogy valahogy bosszút áll. Talán ez volt az, ami magabiztosságot adott neki, ezek a dolgok hajtották őt.”

Ezt is ajánljuk a témában

A nő közölte, Magyarban nem volt óriási dilemma azzal kapcsolatban, hogy felhasználja-e a volt feleségéről készített felvételeit, amelyek tartalmáról még akkori barátnőjének sem számolt be. Felidézte, hogy azon a napon, amikor Magyar bement az ügyészségre, nem sokkal korábban odaadta neki a laptopját, és különböző dokumentumokat, hogy a kedvese rejtse el azokat.

Vogel szerint Magyar Péter legszívesebben csak saját magára hallgat, de ha nagyon muszáj, akkor Radnai Márkra, a Tisza Párt alelnökére, egyébként pedig vannak a pártban olyanok, akik már az egyre nagyobb népszerűségre szert tevő alelnököt, Radnait tartják a közösség vezetésére legalkalmasabb személynek.

A kampányidőszakra Magyar Péter volt párja úgy emlékszik, hogy

a politikus elsősorban önmagát építette, míg csapata a szervezetépítésen igyekezett dolgozni, és ő volt az, akin lecsapódott a pártelnök haragja, elégedetlensége.

Nem volt ott velünk, nem dolgozott a többiekkel, nem volt meg a személyes kapcsolata, néha bejött, végigrohant az irodán” – fogalmazott.

Egy veszekedésüket is felidézte a pártelnök volt kedvese, elmesélte, hogy míg gyermeke az autóban ült, Magyar Péterrel a kocsi mellett összeszólalkoztak, és a férfi egyre agresszívabban viselkedett. „Ez volt az a pont, amikor elgondolkodtam, mi az, amit én áldozok fel. (...) Ha az egyetlen cél ebben az egészben az, hogy (...) Péter fényre lépését támogassam, hogy ő végre valaki lehessen, akkor én nem szeretnék több áldozatot hozni, köszönöm szépen” – emlékezett vissza a lelkileg is megterhelő pillanatokra Vogel Evelin, aki előre tudta, Magyar nagyon dühös lesz, miután megjelenik az interjú.

De azt fogja mondani, hogy ő erre számított, sőt talán azt is, hogy ez a Fidesz műve, mert nyilván mindenre ez a válasza. És hogy velem mit fog csinálni, azt nem tudom, de remélem, a családomat nem bántja. Nem mondom azt, hogy bármire képes, de sok mindenre képes” – fogalmazott, de abban bízik, hogy volt kedvese nem őrül meg teljesen.

Magyar a napokban nemcsak a magánéleti botrányai miatt került kínos helyzetbe, ennél komolyabb problémával is szembe kell néznie. Polt Péter legfőbb ügyész ugyanis – lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként –

indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar EP- képviselői mentelmi jogának felfüggesztésére.

Az ügyészség közleménye szerint Magyar 2024. június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett a mobiltelefonjával videófelvételt készített róla. Miután a Tisza Párt elnöke és egyik társa ezt észrevette, szóváltásba keveredtek vele. A vita során Magyar egy hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és azt zsebre tette, azt többszöri kérésre sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne.

Ezt is ajánljuk a témában

Miután Magyar a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követték. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra és a telefont szándékosan a Dunába ejtette. Az ügyészség szerint ez a magatartás a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas. A 100 ezer forintot meghaladó értékű telefon – rendőri intézkedés után – működőképesen került vissza a sértetthez. A büntetőeljárás európai parlamenti képviselővel szembeni lefolytatására – így a tényállás részleteinek további tisztázására – a mentelmi jogának felfüggesztését követően nyílik lehetőség.

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 28. 10:16 Szerkesztve
Nem csoda, hogy Evettke nem bírta! Most gondoljátok el... Hazajössz egy nehéz nap után, majd a fickó odajön hozzád: Baj van drágám! Képzeld ez a szemét Rogán kifejlesztette a mesterséges intelligencia énem és Orbán most avval vitatkozik! Hát ja, most mit lehet erre mondani és együttélni, meg létezni!? A f@szi alkalmatlan! Peti húzz a francba a közéletből!
zabszem
2024. szeptember 28. 10:15
Jól láthatóan komplett, paranoiás elmebeteg a f@szi, méghozzá pszichotikus fázisban.. Úgy látszik a tiszásoknál Gabikának és Eszterkének nem sikerült kellő kávét főzni, vagy túltolták! Most el tudja valaki képzelni, hogy ez a komplett idióta fog itt "politizálni", beszélni bárkivel, miközben arról képzeleg, hogy az Rogán legyártatta az "Al" énjét!?
2024. szeptember 28. 10:15 Szerkesztve
A FOS-ban erősen dolgoznak a fiúk, hogy elkenjék a Peti szarját, a HVG még Orbán Balázs 56-os forradalomban meghalt dédapját is köztörvényes bűnözőnek nevezte... A botrányát elhallgatják és tényleg igyekeznek csak az épkézláb mondatait idézni... De basszus Peti fiú csak nem hagyja magát, na! Na, figyu, a f@szi legújabb állítása szerintem, Rogán jó sok pénzért kifejlesztett egy mesterségesen intelligencia "ál-Petit" és (sic!) azon gyakorol vitázni Orbán!?! "Eközben Rogánék küzdenek, mint malac a jégen. Most épp jó pénzért kifejlesztették a virtuális klónomat. Minden eddigi megszólalásomat betáplálták egy AI (mesterséges intelligencia) rendszerbe, és a miniszterelnöknek fejlesztettek egy vitaszimulátort, hogy gyakorolhasson a strasbourgi összecsapásunkra" Na, emberek?! Látjok Rogán mire költi a közpénzetek!!?
kerek-a-perec
2024. szeptember 28. 10:13
O1G, ez a feltűnési viszketegségben szenvedő összeférhetetlen dacos kis takony, volt KOMMUNISTA TITKÁR legújabb mániája, hogy először egy új világrendet hoz létre, mielőtt Magyarország kormányzásával lesz elfoglalva! Kész röhej ez a dagadt törpe! A szélhámosokra két dolog jellemző. Az egyik, hogy előbb-utóbb mindenkit átvernek, elárulnak. A másik, hogy végül lebuknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!