Hoppá: nem várt gesztust tett Zelenszkij Oroszországnak

2024. augusztus 01. 06:36

Az ukrán elnök „nagyszabású diplomáciai offenzívát” indított a háború befejezésének érdekében.

2024. augusztus 01. 06:36
null

Nyitókép: Genya Savilov / AFP

Volodimir Zelenszkij kijelentette, a következő békecsúcson Oroszországot „az asztalnál” akarja látni – tudósított a francia AFP. Az ukrán elnök kedden Rivne városának egyik iskolai tornatermében francia újságíróknak adott interjújában leszögezte, hogy Oroszországnak képviseltetnie kell magát a novemberre tervezett második békecsúcson, miután a múlt hónapban a Svájcban összehívott első csúcstalálkozón nem szerepelt a meghívottak listáján.

Az egész világ – beleértve Ukrajnát is – azt szeretné, ha Oroszország csatlakozna a világ vezetőihez az ukrajnai háborút lezáró tervezett második békecsúcson

– mondta Volodimir Zelenszkij elnök a francia médiumoknak. Mivel az orosz erők egyre nagyobb lendületet vesznek a fronton, a szövetségesek segítsége pedig csökken vagy kétséges, Zelenszkij „nagyszabású diplomáciai offenzívát” indított a harmadik éve dúló háború befejezésének érdekében. Júniusban a svájci Burgenstock üdülőhelyen több tucatnyi ország vezetői és vezető tisztviselői ültek össze az első csúcstalálkozóra, amelyet Oroszország időpocsékolásnak nevezett, Kína pedig elkerült.

Bár a Kreml nem kapott meghívást az első találkozóra, most itt az ideje, hogy Moszkva helyet foglaljon az asztalnál

– mondta a politikus. „A világ többsége ma azt mondja, hogy Oroszországnak képviseltetnie kell magát a második csúcstalálkozón, különben nem fogunk érdemi eredményeket elérni” – tette hozzá Zelenszkij. 

Kapcsolódó vélemény

Kaszab Zoltán

Vasárnap.hu

Idézőjel

Július elején, vagyis kevesebb, mint egy hónapja indult öt állomásos békemisszióra Orbán Viktor miniszterelnök. Diplomáciai erőfeszítéseinek hatásai pedig már most látszódnak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. augusztus 01. 21:17
Lavrov elmegy, megmondja a frankót, kicsit nyehegnek a balti csicskák, meg a fonderführer, az amcsik meg rábólintanak a zselé fejével...
Nasi12
2024. augusztus 01. 20:21
Mert Biden már nem lesz az asztalnál.😀
nitsahon
2024. augusztus 01. 14:23
Ez HÜLIE !!! Nem Zeleninar FUJJA a PASSZÁTSZELET...
gyaloggos
2024. augusztus 01. 13:18
ORBÁN VIKTOR nélkül LEHETETLEN EREDMÉNYES tárgyalásokat folytatni !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!