Donald Trump: „Büszke vagyok, hogy amerikai lehetek”

2024. szeptember 17. 05:55

Joe Biden elítélte az elődje elleni újabb támadáskísérletet, Trump szerint viszont a demokrata párti retorika vezetett idáig.

2024. szeptember 17. 05:55
TRUMP, Donald

Nyitókép: A merénylő, Ryan Wesley Routh. MTI/AP/Efrem Lukackij

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot. Donald Trump volt elnök és republikánus elnökjelölt a közösségi médiában közzétett üzenetében egyben megköszönte az aggódást és jókívánságokat, amelyeket kapott az incidenst követően. „Bizonyosan egy érdekes nap volt” – fogalmazott, bátor, 

elkötelezett hazafiaknak nevezte a rendőrség embereit, 

és nagy teljesítménynek értékelte, hogy meg tudták őrizni a biztonságát. „Büszke vagyok, hogy amerikai lehetek” – zárta üzenetét.

Előzőleg Donald Trump a merényletkísérletet előidéző egyik tényezőnek nevezte azt a retorikát, amivel politikai ellenfelei őt illetik. Úgy fogalmazott, hogy a merényletre készülő 

Ryan Wesley Routh „elhitte azt, amit Biden és Harris mond, majd annak alapján cselekedett”.

 Joe Biden elnök hétfőn elítélte a támadáskísérletet hivatali elődje ellen és megismételte, hogy Amerikában nincs helye politikai erőszaknak. Az elnök elismerését fejezte ki a Titkosszolgálat fellépéséért, azért, hogy a volt elnököt sikerült megóvni, a gyanúsítottat pedig őrizetbe venni.

„Amerika túl sokszor szenvedett el tragédiát egy merénylő golyója miatt. Az semmit nem old meg, csupán kettészakítja az országot” – fogalmazott Joe Biden egy nyilvános eseményen. Ron DeSantis, Florida republikánus kormányzója közölte, hogy az állam saját vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy 

miként tudott egy újabb fegyveres 450 méternél közelebbre kerülni Donald Trumphoz.

Chuck Schumer szenátor, a kongresszusi felsőház demokrata többségének vezetője hétfőn közölte, a törvényhozás tagjai készen állnak arra, hogy kiegészítő forrásokat bocsássanak a kiemelt személyek védelmét ellátó Titkosszolgálat rendelkezésére. Egyben megkönnyebbülését hangoztatta amiatt, hogy a volt elnök biztonságban van.

Mike Johnson, a Kongresszus alsóházának republikánus elnöke szintén hétfőn annak a véleményének adott hangot, hogy 

Donald Trumpot a személyi védelem magasabb szintje illeti meg,

 és úgy vélte, hogy ez nem anyagi forrás kérdése, hanem a szolgálatnál tapasztalt emberhiányé. A politikus hozzátette, hogy vasárnap nem sokkal a megakadályozott merényletet követően találkozott az elnökjelölttel, akit jó hangulatban talált.

Mike Waltz republikánus képviselő, a Donald Trump ellen megkísérelt júliusi merénylet körülményeit vizsgáló kétpárti kongresszusi bizottság tagja értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy 

miért nem volt fokozott védelem a Titkosszolgálat részéről 

vasárnap, valamint emlékeztetett arra, hogy Joe Biden elnök Donald Trump védelmének növelését sürgette.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. szeptember 18. 15:53
Bohóc-pojáca...😱
Rodolfo
2024. szeptember 17. 09:54
Ez az agyalágyult Ryan Routh lehetne akár a Roger Waters is, vagy a Sin Eater a legutolsó Fargo sorozatból, annyira hasonlítanak egymásra.
herden100
2024. szeptember 17. 08:20 Szerkesztve
AMERIKA AZ AMERIKAIAKÉ! 1.6 milliárd lakos SPANYOL, ANGOL, PORTUGÁL tanítás az iskolában. ( Illegális migráció okafogyottá válik. ) BOSTON-MEXICOcity-BUENOS AIRES AUTÓPÁLYA SEATTLE-SANTIAGO del CHILE SZUPERVASÚT EURÓPAI UNIÓ SZERŰ INTEGRÁCIÓ NINCS MEG TILTVA 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍
lacika-985
2024. szeptember 17. 08:16
Nagyon trottyón lehet a parazita banda hogy ilyen agyalágyultakkal probálkoznak eltetetni Trumpot ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!