Készültséget rendeltek el Izraelben a Hamász-vezér megölése után

2024. július 31. 13:20

Az iráni forradalmi gárda korábbi parancsnoka szerint „Izrael súlyos árat fog fizetni Haníje megöléséért”.

2024. július 31. 13:20

Nyitókép: Abir Sultan/AFP

Izraelben helyzetértékelést tartanak és készültséget rendeltek el az ország külföldi képviseletein Iszmáil Haníje Hamász-vezető megölése után.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök szerdán helyzetértékelő megbeszélést folytat a biztonsági intézmények vezetőivel az elmúlt 24 óra két merényletét követően, Iszmail Haníje Hamász-vezető teheráni, és Fuad Sukr Hezbollah-vezető keddi, bejrúti megölését követően.

Izrael úgy döntött, hogy fokozza az éberséget minden külföldi nagykövetségén, és készültséget rendelnek el a zsidó intézményekben és közösségekben is világszerte. 

Izrael magára vállalta a bejrúti merényletet, de a teheráni rakétatámadást nem.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Egyértelmű utasítást kaptak a miniszterek

Jeruzsálemben a miniszterelnökség arra utasította a minisztereket, hogy ne kommentálják Haníje megölését, de három miniszter már korábban megszólalt a célzott likvidálással kapcsolatban.

„Üldöztem ellenségeimet s utolértem őket, nem tértem vissza, míg meg nem semmisültek” – idézte az X-en Slomo Karai kommunikációs miniszter a Zsoltárok könyve 18. zsoltárának 38. szakaszát. Amiháj Elijahu örökségvédelmi miniszter is bibliai idézettel reagált, Amiháj Sikli diaszpóraügyi miniszter pedig ezt írta: „Vigyázz, mit kívánsz!”.

„Izrael súlyos árat fog fizetni Haníje megöléséért”

Az izraeli repülőtéri hatóság bejelentette, hogy lezárta Izrael légterét Haderától északra, de az izraeli hadsereg (IDF) közölte, hogy jelenleg nincs változás a polgári védelmi előírásokban, noha az iráni forradalmi gárda korábbi parancsnoka szerint „Izrael súlyos árat fog fizetni Haníje megöléséért”.

„Izrael előkészítette a terepet egy súlyos büntetésre” – jelentette be Irán legfőbb vallási és politikai vezetője, Ali Hamenei ajatollah, aki minden fontos stratégiai kérdésben dönt a perzsa államban.

A Hamász politikai vezetője elleni merényletet Iránon kívülről indított irányított rakétával követték el – állította a libanoni al-Majadin televízió iráni forrásokat idézve.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Robert C. Castel

Facebook

Idézőjel

A magyarországi elemzők illetve a média nem mindig képesek pontosan felmérni a közel-keleti események jelentőségét.

Az egyik gázai túsz édesanyja Netanjahunak üzent

„A Hamász-szörnyek fejének helye a pokolban van, és mindannyian támogatjuk, hogy elszámoljunk velük tetteikért” – mondta Einav Tsengauker, az egyik gázai túsz édesanyja. „De nem lehet úgy megtenni, hogy ez a túszalku meghiúsításához vezessen, és halálos ítéletet hozzon a fogságban lévő szeretteinkre. Az Ön felelőssége mindenekelőtt az, hogy visszaadja azokat, akiket cserben hagyott, hogy új feltételek és szükségtelen akadályok nélkül elfogadja az egyezséget” – tette hozzá a túszok családjainak képviseletében gyakran nyilatkozó édesanya a miniszterelnökhöz intézve szavait.

(MTI)

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2024. július 31. 18:22
"Üldöztem ellenségeimet s utolértem őket, nem tértem vissza, míg meg nem semmisültek” Ez nem fog megtartani titeket. szentkoronaradio.com/blog/2022/06/20/ukrajna-es-a-zsidok-az-antikrisztus-eljovetelenek-ujabb-allomasa/ www.the-sun.com/news/2662829/russia-ukraine-war-messiah-prophecy/ neokohn.hu/2022/05/11/izraeltol-kernek-segitseget-az-azov-alakulatban-harcolo-zsidok-video/ electronicintifada.net/content/israel-arming-neo-nazis-ukraine/24876 sofrep.com/news/israeli-special-forces-to-teach-ukrainian-special-forces-how-to-combat-russia/ szentkoronaradio.com/blog/2022/03/16/a-nyugat-felkent-ukran-hosei-attol-sem-riadnak-vissza-hogy-keresztre-feszitsek-aldozatukat/ Még nem késő: m.youtube.com/watch?v=u6OBkZo_ux4 m.youtube.com/shorts/_L1y9QOP0sg Hillel zsidó rabbi például azt tanította: „Ami számodra utálatos, azt ne tedd mással sem!” Konfuciusz: „Amit nem akarsz, hogy veled tegyenek, te se tedd mással!” És Jézus.
canadian-deplorable
2024. július 31. 16:41
A magyar "jobb" (sic) oldal annyira jobbra ment, hogy egy hatalmas vargabetűvel visszatalált a legvadabb baloldalhoz. Ti, akik a világ legelvetemültebb kommunista államait (Kína, Észak-Korea, Venezuela, Kuba) és a világ legelvetemültebb iszlámista terror államait és csoportjait (Irán, Hamas, Hezbollah) imádjátok, tán jobb lenne, ha nem hívnátok magatokat jobboldalinak, mivel az igazi konzervatív jobb oldallal ti köszönő viszonyban sem vagytok.
SzkeptiKUSS
2024. július 31. 15:19
Mindenki szimpátiája, elkötlezettsége és vérmérséklete szerint! Én meg azt mondom, hogy örök béke annak aki már meghalt és örök háború az élőknek. Erre a konfliktusra semmilyen megoldás nincs. A kicsi Izrael ott van egy muszlim tenger közepén, hiába erős katonailag! Lehet nyerni akár tíz év békét, de kezdődik minden elölről, akkora az egymásközti gyűlölet.
W23458
2024. július 31. 15:08
Hitler óta nem volt még egy ilyen alja náci "vezető" mint ez a blankoltfaxú. Remélem, mihamarabb megkapja a méltó büntetését az egész vezérkarral összes támogatójával együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!