Az új brit külügyminiszter is kiállt Ukrajna támogatása mellett

2024. július 08. 13:37

David Lammy munkáspárti miniszter máris Európát járja.

2024. július 08. 13:37
Keir Starmer Chairs His First Cabinet Meeting in London

Nyitókép: Wiktor Szymanowicz / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

David Lammy újdonsült brit külügyminiszter villámlátogatásokat tett Németországba, Lengyelországba és Svédországba, ahol többek között Ukrajna támogatásáról is egyeztetett – számolt be az Euronews. 

A munkáspárti politikus kijelentette: az Egyesült Királyság elkötelezett Ukrajna mellett. 

Lammy Chobielinben találkozott lengyel kollégájával, Radoslaw Sikorskival, és a két miniszter biztonsági kérdéseket vitatott meg a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt.

Ezt is ajánljuk a témában

Hangsúlyozták, hogy mindkét ország kész hosszú távú támogatást nyújtani Ukrajnának, Lammy pedig kijelentette, hogy az Egyesült Királyság „nagyon-nagyon komolyan” veszi az Ukrajna és a NATO iránti elkötelezettségét.

Lammy arról is beszélt, hogy Washingtonban demonstrálni fogják a NATO egységességét. 

Meg fogjuk erősíteni, hogy mi vagyunk a történelem legerősebb szövetsége” 

– mondta.

Új kezdet

A Munkáspárt kiemelt célja az Unióval való kapcsolat újraindítása. Lammy első útja Németországba vezetett, ahol német kollégájával, Annalena Baerbockkal a NATO-ról, Ukrajnáról, valamint az éghajlatváltozásról tárgyalt.

Németországból Lengyelországba, majd a NATO legújabb tagjához, Svédországba vezetett az útja. Mindegyik országban Ukrajna volt a legfőbb napirendi pont. Mind a négy ország Ukrajna elkötelezett támogatója, és Keir Starmer új kormánya szeretné hangsúlyozni, hogy az Egyesült Királyság szilárdan támogatja a háború sújtotta országot.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2024. július 10. 17:29
ez mindennek a legalja, amikor ez a dísznigger dindonuffin meg az agyhalott baerbock elkezd tárgyalni az éghajlatváltozásról...
lajajakab11
2024. július 09. 21:08
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor ura, a mű-cár parancsa: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
muszlim1970
2024. július 09. 19:46
Moslék geci nigger!!!Takarodj vissza a fára vagy gyapotot szedni!
Patika
2024. július 08. 21:50
Remekül néz ki ez a banánfán meghízott nopliz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!