Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Magyarország is felkerült a feketelistára – befolyásos tagállamok társaságában

2024. június 19. 11:55

A civil szervezetek listát készítettek azokról az országokról, amelyek negatív politikát folytatnak a migránsokkal szemben, és azt követelik, töröljenek minden olyan törvényt, ami szabályozza a munkájukat.

2024. június 19. 11:55
null

Nyitókép: AFP/Sameer Al-Doumy

Magyarország mellett Olaszország, Spanyolország, Horvátország és Görögország is felkerült a civil szervezetek migránsellenes országainak feketelistájára, amelyről hiányzik Franciaország és Málta – hívja fel a figyelmet az Il Giornale.

Az olasz lap tudósítása alapján a civilek azt követelik, hogy

korlátok nélkül utazhassanak a migránsok Európában, valamint ne legyenek határok vagy törvények, amelyek szabályozzák a szervezetek munkáját.

A civilek szerint a kormányok által védett nemzeti szuverenitás akadályt jelent számukra, ráadásul az említett országok elemzésük alapján kifejezetten negatív politikát folytatnak a migránsokkal szemben. Magyarországgal kapcsolatban azt említik meg, hogy a balkáni útvonalakon lévő országok határain kívülre irányítja a deportálásokat.

A lengyelek egyébként nincsenek ott a civilek feketelistáján – ennek meg is lett az eredménye Donald Tusk hatalomra jutása miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lorinc-3
2024. június 21. 16:16
Nem furcsa az, hogy míg van olyan EU tagállam pl. Románia és Bulgária, amelyre folyamatosan nem érvényes a Schengeni egyezmény - vagyis ők is határon át közlekednek iratokkal -, addig egy migránst be kell/kellene engedni az EU területére még iratok nélkül is (mintha határ sem volna)? Ki érti ezt?
lalo76
2024. június 19. 22:01
Azonnal az osszeset hozzäjuk kell költöztetni. Haat miféle világot élünk mi a büdös szarba már. Hát az a baj hogy védjük a szuverenitásunkat..a családjainkat... a biztonságunkat? Hát mire fel kéne nekem együtt élnem egy vad idegen emberrel? Nincs senki a kicseszett vilägban aki ezt az őrüleyet megtudja állittani????
erdeymarton89
2024. június 19. 20:24
valamint ne legyenek határok vagy törvények, amelyek szabályozzák a szervezetek munkáját ...vagyis szerv és emberkereskedelem + terrorizmus legyen legális ..a fene a pofátok dilizmus van emberek
Ma is bukik a Zorbán...
2024. június 19. 19:55
Ezek szélsőbalos terroristák. Minden országnak kötelessége mindent megtenni ellenük, hogy ne tudják kifejteni gonosz, embetelen tevékenységüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!