Ismét lecsaptak a klímaaktivisták, ezúttal egy magánrepülőtéren akcióztak (VIDEÓ)

2024. június 20. 17:10

Taylor Swift magángépe volt az eredeti cépontjuk, de kiderült hogy elnézték a „házszámot”.

2024. június 20. 17:10

Nyitókép: Képernyőfotó

Az Independent számolt be arról, hogy a Just Stop Oil klímaaktivistái betörtek egy magánrepülőtérre, és narancssárgára fújták az ottlévő repülőgépeket. Akciójukról videót is készítettek, amelyet a közösségi oldalaikra is feltöltöttek.

Mint kiderült, 

az elkövetők Taylor Swift magángépét vették célba, 

miután megtudták, hogy a szupersztár néhány órával korábban landolt az Egyesült Királyságban az Eras turnéja miatt.

A lap idézte a csoport nyilatkozatát is. „Jennifer és Cole átvágták a kerítést a Stansted-i magánrepülőtéren, ahol Taylor Swift gépe parkolt, és sürgősségi szerződést követeltek a fosszilis tüzelőanyagok 2030-ig történő megszüntetésére”.

A rendőrség nem sokkal az első hírek megjelenése után közölte, hogy a Shake It Off énekesnőjének gépe nem az incidens helyszínén parkol. A járatkövetési adatok szerint Swift Falcon 7x típusú repülőgépe szerda este 11 óra körül landolt Stanstedben.

Gyorsan cselekedtek a rendőrök

Az ügyben megszólalt az essex-i rendőrség szóvivője is, aki elmondta, hogy a rendőrök „gyorsan cselekedtek”, és letartóztattak egy 22 éves brightoni és egy 28 éves dumbartoni nőt, akiket bűncselekményi károkozással és a nemzeti infrastruktúra használatának vagy működésének megzavarásával gyanúsítanak.

A klímaaktivisták akciójáról készült videót alább tekintheti meg: 

A Stonehenge-nél is akcióztak

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, narancssárga porral szórta be a Stonehenge szikláit két környezetvédelmi aktivista szerdán. A dél-angliai ősi kultikus emlékhelynél a fosszilis üzemanyagok használata ellen küzdő Just Stop Oil nevű környezetvédő csoport tagjai hajtották végre a figyelemfelkeltőnek szánt akciót.

 Az akciót több látogató igyekezett megakadályozni, majd a rendőrség őrizetbe vette a két embert.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2024. június 21. 10:08
Kíváncsi vagyok, ha maszkos emberek megvernének véletlenszerűen kiválasztott klímaaktivistákat, majd az igazságszolgáltatás addig húzná az ügyet, hogy valamelyik párt felkarolná a tetteseket, és menedékjogot kapnának, az uniónak mennyire ízlene a dolog jogállamilag.
vandor-58
2024. június 21. 03:00
Mert azzal a festékszoró spayvel egyáltalán nem szennyezik a környezetet egyre több a hülye a földön mindenki úgy gondolja helyesen cselekszik miközben nem hajlandóak észrevenni mekkora segfejek.
2024. június 20. 20:40 Szerkesztve
Ezek már Soros csicskák vagy nagyon szeretnének az lenni? CIA Marci is ezzel a festékkel kezdte és mire vitte :) Ez a felvételi?
Beszélgető
2024. június 20. 19:46
Olyan okosak ezek az aktivisták! A tűzőgépet is a homlokán próbálja ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!