Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Ausztria besokallt: jogi lépéseket követel Magyarország ellen

2024. június 25. 09:30

Miközben a szomszédban súlyos kormányválsággal küzdenek, az SPÖ kötelezettségszegési eljárást indítana Magyarországgal szemben, amiért nem engedi be a migránsokat.

2024. június 25. 09:30
Poland - Austria

Nyitókép: illusztráció, AFP/Andreas Gora

Az osztrák szocialista párt (SPÖ) azt szeretné, hogy a kormány uniós szinten indítson pert Magyarország ellen – írja a Der Standard.

Az ok Magyarország menekültügyi politikája, ami az SPÖ szerint sérti az uniós jogot, és aránytalan követelményeket támaszt más államokkal, például Ausztriával szemben.

A szocialisták problémája tehát az, hogy Magyarország nem fogadja be a migránsokat, ezért az SPÖ felkért egy nemzetközi jogászt is, aki úgy véli, az egyik lehetséges opció az lehet, ha Ausztria kötelezettségszegési eljárást indít szomszédjával szemben. Úgy tűnik, hogy az SPÖ politikusainak még erre is van idejük, pedig eközben súlyos kormányválsággal küzdenek.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Egyre nehezebb úgy tenni, mintha értelme volna a szankciós tébolynak.

 

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2024. június 29. 15:48
Csak szólok, sietni kell, mert csak szeptemberig van rá idő. :)
oberennsinnen49
2024. június 29. 14:37
Ki vagyok én, hogy 5-6 éve, kb. már 111-edszer írom: 1. Magyarországnak pert kell indítani az EU Bizottság ellen, kártérítést, jóvátételt követelve, kamatos kamatostól az okozott károkért, a Magyarországnak járó pénzek jogtalan eltulajdonítása miatt. Másik perben jogállamisági eljárás megindítását az EU ellen, mivel elszabotálják alapkötelességüket, hatalmas károkat okozva ezzel Európa polgárainak: 2. Amiért a Bizottság nem indított jogállamisági eljárást Franciaország, Hollandia, Belgium, Németország stb. ellen a közterületeiken uralkodó, állampolgárok alapjogait sértő erőszakos csoportos bűncselekmények miatt. 3. A Pfeizer-üzlet, illetve az Északi áramlat felrobbantásának kivizsgálatlansága miatt. Mind-mind Európának okozott mérhetetlen kár, bárki a tettes, Európát, az európai embereket akarja tönkre tenni. És az EU vezetése ehhez mosolygós, ölelkező képekkel bűntársul.
Zvergg
2024. június 29. 13:59
Pofátlanság a köbön.avsgy az idiokrácia újabb diadala.:)))
Hangillat
2024. június 26. 17:46
Hol volt, hol nem volt- van már 220 Volt, az ÓperenCIA tengerén túl, dúl a szociál idiotizmus, van egy pár újmekkai bőrnadrágülepfej.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!