„Szabad Palesztinát!” – kiáltotta az amerikai katona, amikor felgyújtotta magát

2024. február 26. 09:29

Az amerikai légierő katonája vasárnap délután gyújtotta fel magát Washingtonban az izraeli nagykövetség előtt.

2024. február 26. 09:29

Az amerikai légierő egyik katonája helyi idő szerint vasárnap délután egy órakor felgyújtotta magát Washingtonban az izraeli nagykövetség előtt. A lángokat sikerült eloltani, a férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba – írja a BBC.

A lap arról számolt be, hogy a közösségi oldalakra felkerült egy videó, amin egy égő férfi azt kiabálja, „szabad Palesztinát!”.

A nagykövetség elé a tűzszerészeket is kiküldték, mert egy gyanús autót észleltek, ami kapcsolatban állhatott a férfival.

A legújabb hírek szerint belehalt sérüléseibe az amerikai katona.

A rendőrség nem közölt részleteket az incidensről, a nyomozás tart, így a katona nevét sem hozták nyilvánosságra.

***

Ezt is ajánljuk a témában

(BBC / MTI)

Nyitókép: MANDEL NGAN / AFP

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grrrgo
2024. február 29. 22:43
Ajaj! Ezt is túlérzékenyítették bent a seregben! Ez lesz majd az új amerikai hadsereg? Még pár ilyent felvesznek és kész az Amerikai Nemzeti Front Elit Öngyilkos Alakulata!
auditorium
2024. február 26. 13:19
Ezzel nem foglalkozik a nemzetközi pc média. Annál többet a magyar bilincsekkel és lakatokkal, az ártatlanul fogvatartott pedagógus lány miatt, a teljesen elferditett gyerekvédelmi törvénnyel, a szegény pro Palesztina egyetemisták és kiskorú diákok gumibottal történő elnáspángolásáról. Persze elhallgatják, h. NEM volt engedélyük a tüntetésre (pedig ez szükiséges minden országban a rend fenntartása és a forgalom akadálymentes lebonyolitására), azt sem irják, h. nekimentek a rendőröknek vagy leköpték őket ezek a szegény diákok. Ha a rendőrség válaszol, akkor csak azt mutatja a TV az előzményeket soha. Ez lenne a politikailag KORREKT hiradás .
szintetikus
2024. február 26. 12:55
Az orosz szoponcok kiabálhatnánk, hogy éjjen putyuli és k. endre, aztán a dunába ugorhatnának. :D
atti64
2024. február 26. 11:07
IDIOTA ENNYI ÉSSZEL SZABADLÁBON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!